Borgernes svar på symbolpolitik bliver selvtægt

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Kriminelle asylansøgere, der stjæler med arme og ben, skaber frygt blandt borgerne og får butikker til at hyre vagtværn og ændre åbningstider.

Senest et eksempel fra Allerød nord for København. En virkelighed, som borgere over hele landet, der bor i nærheden af asylcentre, skal leve med hver dag.

Politikerne på Christiansborg toner forargede frem på TV. Politiet skal gribe ind, siger de. Men er de selv klar til at gribe fat om nældens rod og løse problemet? Nej. Når det kommer til stykket, vil de ikke. De vil ikke konsekvent udvise kriminelle udlændinge. De vil ikke stoppe tilstrømningen af migranter. De vil ikke stille krav til udlændinge om at forsørge sig selv.

Politikerne kan godt, men de vil simpelthen hen ikke gøre det, der er nødvendigt, for at borgerne kan leve i tryghed og med tillid til hinanden.

De ignorerer lokalbefolkningens advarsler. Til trods for at både fakta og erfaringer viser, at der er al mulig grund til bekymring, lader politikerne forstå, at de ved bedst, og lokalbefolkningen tager fejl, når de bekymret protesterer over at anbringe et asylcenter i deres lokalmiljø.

Når staten på den måde gennemtrumfer dårlige beslutninger hen over hovedet på lokalbefolkning og de lokalt valgte politikere, skaber det splid og mistillid til systemet. En mistillid, der i sidste ende kan resultere i anarki og selvtægt.

Den vej må vi aldrig gå. Tilliden mellem politikere og borgere skal genoprettes, inden det er for sent.

Og det er politikernes opgave at vinde tilliden tilbage. Det kan de kun gøre ved at løse de problemer, vi alle sammen kan se, men som politikerne ikke vil gribe fat om.

Symbolpolitik giver ikke noget svar til købmanden, der får tømt sine hylder. Eller til de forældre, hvis børn bliver overfaldet. Små lapper over de værste huller i udlændingepolitikken giver ikke noget svar til den ældre pensionist, der er skræmt af hjemmerøverier og overfald på tilfældige.

En ’sherif’ i justitsministeriet, der taler langt og længe om sine egne fortræffeligheder, er ikke meget bevendt, når udenlandske voldtægtsforbrydere igen får en betinget udvisning og kan fortsætte deres ugerninger.

For at bevare vores nationale værdifællesskab og værne om danskernes frihed og sikkerhed, må vi tage et opgør med symbolpolitik, lappeløsninger og selvrosende politikere.

Der skal gribes fat om nældens rod. Problemerne skal løses – også selvom Danmark i første omgang bliver skammet ud i både EU og FN. Politikere kan ikke tillade sig at bøje sig for udskamning. Selv lever jeg med den hver dag fra de politisk korrekte og de selvgode.

En ordentlig politiker med tanke for sit folk, sit land og sine børns fremtid gør, hvad der er nødvendigt og rigtigt – og gør det nu uanset andres bedrevidende sure opstød.

I Danmark Vi må have modet og viljen til at:

- udtræde af Flygtningekonventionen og stoppe al asyl i Danmark

- udvise kriminelle udlændinge – konsekvent og ved første dom

- stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge, der opholder sig i landet

- og en gang for alle slå fast, at hvis man kommer til Danmark, så er det et personligt ansvar at integrere sig i vores samfund. Det offentlige skal ikke betale for integration af udlændinge.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
85 kommentarer
Vis kommentarer