De politisk korrekte er som intrigante piger

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Jeg husker, hvordan jeg som barn undlod at lege med de piger, der skabte intriger og kliker. Det var typisk de samme piger, som fandt på deres egne regler midt i legen og talte i kodesprog. Jeg orkede dem ikke. Deres leg var kontrollerende, selvcentreret og kedelig.

På samme måde har jeg det med politisk korrekte. Mennesker, der opfinder deres eget sprog og regler for, hvad der må siges og hvordan. Når de løber tør for saglige argumenter, bliver man i stedet skammet ud over ordvalget. Disse mennesker synes, det vigtigere at kontrollere tonen i debatten end at blive klogere på indholdet.

En væsentlig forskel på pigerne fra min barndom og de politisk korrekte i dag er dog, at de fleste af pigerne fra min barndom voksede fra deres uvaner. Takket være andre børns kontante afregning.

De politisk korrekte skal have samme behandling.

Når Statens Museum for Kunst ændrer gamle titler og beskrivelser af værker, hvor bl.a. ord som ’neger’ fremgår, så tilslører de virkeligheden. De skaber nye og større problemer end de, der søges skjult af ’den gode tone’. For når man censurerer de dele af vores historie, som har gjort os klogere, udviklet os og bragt os til et sted, hvor hudfarve - som alt andet ved menneskers fysik - observeres, men ikke i sig selv tillægges særlig værdi, så mister fremtidige generationer vigtig viden om fortiden.

Og når man ikke kender historiens fejltagelser, er man tilbøjelig til at gentage dem.

Når mine politisk korrekte moddebattører forkaster det som et ’dårligt menneskesyn’, at jeg refererer tal fra Danmarks Statistik, der viser, at unge, mandlige efterkommere af indvandrere fra især muslimske lande er mere kriminelle end danske mænd, så stiller de sig i vejen for løsningerne.

Det er farligt at give indflydelse til mennesker, der bevidst forveksler de fakta, man lægger frem, med had. For i morgen vil de forsøge at få det forbudt. Det er farligt for den enkelte, der bruger sin ytringsfrihed, og det er farligt for folkestyret. Når politisk korrekthed og selvbestaltet censur erstatter demokratiske retsprincipper, så mister vi magten over vores eget liv.

Når EU-kommissionen indgår en aftale med de fire største sociale medier om at forpligte sig til at fjerne bestemte ytringer, EU-kommissionen ikke bryder sig om, melder der sig en række spørgsmål.

Har de europæiske befolkninger bedt EU-kommissionen om at indskrænke borgernes ytringsfrihed?

Er det demokratisk acceptabelt, at EU-kommissionen giver mediernes ansatte ansvar for at censurere på den baggrund? Og er der grund til at tro, at modstanden mod den muslimske indvandring forsvinder, bare fordi man ikke kan læse om den?

Nej. Vi er altså bedre tjent med, at vi kan spore de rigtige idioter, når de ytrer sig hadefuldt. Censur er ikke og skal ikke blive en dansk eller europæisk værdi.

Vi må minde hinanden om, at det blandt andet er retten til frit at give udtryk for sine holdninger og bringe også ubehagelige sandheder til torvs, der adskiller civiliserede samfund fra de uciviliserede.

Som børnene, der sætter foden ned og nægter den kontrollerende og intrigante kammerat adgang til legen, er det bydende nødvendigt, at vi afviser de politisk korrektes forsøg på at dæmonisere os, der siger tingene, som de er.

Kun ved at tale rent ud af posen kan vi forsvare vores civiliserede og demokratiske samfund.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
70 kommentarer
Vis kommentarer