Forbrydelser mod børn er sygt og skal ALDRIG accepteres!

I sommer efterlyste Rikke Andersen den mand, som opsøgte hendes tiårige datter og datterens veninde, blottede sig for dem, fulgte efter dem, da de løb væk, og blottede sig igen. Takket være Rikkes efterlysning genkendte to taxachauffører forbryderen og fik ham anholdt. Men selv om blotteren blev dømt for sine forbrydelser, så blev Rikke idømt en bøde på 5.000 kroner for at have efterlyst ham.

Det er dybt urimeligt. Rikke Andersen gjorde, hvad enhver ansvarlig forælder ville gøre.

I dag blev Rikke Andersen dog frikendt ved retten. Ikke fordi loven beskytter hende, men fordi anklagemyndigheden havde begået en fejl og sigtet hende efter en forkert paragraf.

Jeg er glad på Rikkes vegne. Men det ændrer ikke på selve sagen.

Overgreb mod børn er forbrydelser, som straffes alt for mildt i det danske retssystem. At blotteren fik en bøde på kun 2.500 kroner viser med al tydelighed, at Folketinget og retssystemet ikke tager det fornødne hensyn til offeret. Hvis man én gang finder det i orden at opsøge og forfølge små piger for at krænke dem seksuelt, vil en bøde på 2500 kroner så forhindre én i at gøre det igen? Jeg tvivler.

Straffen for at krænke børn skal sættes kraftigt i vejret og politiet skal pålægges at prioritere efterforskning af krænkelser mod børn højere.

Og så skal vi have gjort det lovligt at efterlyse forbrydere.

Vi oplever i stigende grad, at politiet ikke har ressourcer til at fange forbrydere. Gerningsmænd går fri, imens ofre for forbrydelser straffes, når de efterlyser kriminelle. Det ødelægger retsfølelsen i vores samfund. Derfor skal det være lovligt, at vi som civilsamfund hjælper hinanden med at efterlyse mennesker, som har begået forbrydelser.

Det skal fortsat være ulovligt at hænge uskyldige ud. Hvis man gør det, må man tage sin straf og betale erstatning.

Men hvis man efterlyser en forbryder med billede eller lignende, og vedkommende efterfølgende bliver dømt, så skal det være straffrit.

Rikke er medlem af Nye Borgerlige, og vi er stolte af, at vi har et så ihærdigt og principfast medlem som Rikke, der vover og satser noget personligt for at gøre samfundet mere retfærdigt. Det er godt, når danskerne hjælper hinanden for at øge trygheden i samfundet. Rikke skal ikke straffes for at efterlyse en blotter gennem sit netværk på Facebook. Hun skal belønnes og roses for sit initiativ.

Rikke har fortalt, at hun fortsat vil engagere sig i at forbedre beskyttelsen af børn mod overgreb. Til det har hun naturligvis min fulde opbakning!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen