Hvorfor skyde på Trump og ikke på Sverige?

Et skyderi har søndag aften fundet sted foran en thai-restaurant i Malmø. En mand er blevet ramt af livstruende skud, skriver Aftonbladet. PATRICK PERSSON/POLFOTO
Et skyderi har søndag aften fundet sted foran en thai-restaurant i Malmø. En mand er blevet ramt af livstruende skud, skriver Aftonbladet. PATRICK PERSSON/POLFOTO

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Det er interessant at opleve reaktionerne, efter Trump forleden sagde: 'Se, hvad der skete i Sverige i går’.

For de hysteriske reaktioner er et klassisk eksempel på, hvordan berøringsangste mennesker hellere vil skyde budbringeren end at forstå budskabet.

Men selv om det skulle lykkes at lukke munden på Trump, Le Pen, Wilders, Orban, Frauke Petry og andre, der taler åbent om de store udfordringer, som følger i kølvandet på migrationen fra de muslimske lande, så får det ikke problemerne til at forsvinde. Tværtimod.

Jo mere problemerne tysses ned, desto voldsommere bliver konsekvenserne. Fremmedhad og racisme næres af politikernes berøringsangst.

Enhver, der har fulgt udviklingen i vores naboland, hvor 55 boligområder er ude af politiets kontrol, og hvor unge mænd med udenlandsk baggrund står for en uforholdsmæssig stor del af den samlede kriminalitet, ved, at migrationen fra de muslimske lande har skabt store problemer i Sverige.

Alene i Malmø blev der ifølge svenske myndigheder sidste år beslaglagt mere end 600 skydevåben. Og der blev i 2016 dræbt en person om måneden. I byen, der ligger en halv times kørsel fra København, har politiet mistet kontrollen til kriminelle med udenlandsk baggrund.

Men i stedet for at fokusere på de reelle problemer – og bakke op om politikere, der ønsker at finde konkrete løsninger – så skyder man budbringeren ved at kalde folk, der taler højt om de åbenlyse problemer, for fremmedfjendske eller racister og tysser problemerne ned.

Det er tydeligvis vigtigere at hænge sig i hvilken specifik situation Trump refererede til, end at forstå de massive problemer, som Sverige står over for – at migrationen fra de mellemøstlige lande medfører mellemøstlige tilstande.

Udviklingen i Sverige er et trist resultat af svenske politikeres manglende vilje til at gøre det nødvendige; stoppe tilstrømningen af uintegrerbare migranter, stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge og udvise kriminelle udlændinge efter første dom.

Og udviklingen forstærkes af, at store dele af befolkningen hellere vil tysse konflikterne ned og skyde budbringeren end at løse problemerne.

I hverken USA eller Danmark er tilstandene endnu som i Sverige. Men hvis vi i Danmark bliver ved med at overlade ansvaret til politikere, der er mere optagede af at fremstå gode end at gøre det nødvendige for at forsvare vores frihed og sikkerhed, er det kun et spørgsmål om tid, før vi når dertil.

Trump vil kæmpe for sit lands sikkerhed - vi skal kæmpe for Danmarks!

Derfor må vi have modet og viljen til at gribe fat om nældens rod og stoppe tilstrømningen af uintegrerbare migranter, stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge og udvise kriminelle udlændinge - konsekvent og efter første dom.

Kriminelle udlændinge er et stigende problem, som ikke løses af politikernes lappeløsninger. Siden 2009 er antallet af sigtelser mod udlændinge på dansk jord fordoblet.

Det er uacceptabelt, at der er problemer i vores samfund, som får lov at eskalere, fordi presset på de mennesker, der står frem og fortæller om problemerne, er større end opbakningen til at finde holdbare løsninger.

Udlændinge fra Mellemøsten og Nordafrika er voldsomt overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne.

Boligområder, som oprindeligt var tiltænkt danskere med lave indtægter, er nu forvandlet til parallelsamfund med stigende utryghed og kriminalitet.

Sygeplejersker bruger uforholdsmæssig meget tid på patienter med indvandrerbaggrund.

Alt for mange indvandrere og efterkommere klarer ikke folkeskolens afgangsprøve.

Og politi og domstole belastes voldsomt af indvandrere og efterkommere - 78% af de fremstillede i dommervagten i København er udlændinge.

Det er virkeligheden. Og det er hverken racistisk eller fremmedfjendsk at sige højt.

Det skaber til gengæld både racisme og fremmedhad, når de mennesker, der taler åbent om udfordringerne tysses ned og problemerne derved forbliver uløste.

Og det er ødelæggende for såvel det danske samfund som for de velintegrerede udlændinge, der lever i Danmark, at udlændinge fra de muslimske lande får lov at tære voldsomt på solidariteten i vores samfund uden at bidrage - og at kriminelle udlændinge får lov at blive i landet.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
203 kommentarer
Vis kommentarer