Hvorfor stryger medier voldelig venstrefløj med hårene?

Når borgerlige udtrykker holdninger i ord og fredelige demonstrationer, kalder medierne det ’ekstremisme’. Når venstrefløjen udtrykker holdninger med vold og hærværk, kalder medierne det ’aktivisme’

Hvis fredelige borgerlige demonstrationer skal beskyttes mod trusler om vold og hærværk fra venstrefløjen, kalder medierne det ikke udgifter til vold og hærværk, men ’udgifter til demonstrationer’. Hvis venstrefløjen angriber fredelige demonstranter med vold og hærværk, kalder medierne det ’sammenstød’.

Ifølge mainstreammedierne er borgerlige krænkere. Venstrefløjen er ofre.

Uanset hvor indlysende uacceptabelt og ulovligt venstrefløjens rebeller opfører sig, er der altid et forsvar eller en forklaring på vej fra deres politiske repræsentanter.

Der hersker en syg offer-/frelserkultur mellem venstrefløjens politikere og de asociale og usolidariske mennesker, de gang på gang holder hånden under.

Mennesker, der burde stilles til ansvar for deres kriminelle gerninger, beskyttes. Regningen sendes videre til befolkningen, som umælende må betale for at få fred. Og medierne spæder til med en beskæmmende relativering af den yderste venstrefløjs åbenlyst udemokratiske metoder.

Som rene mikrofonholdere videreformidler mainstreammedierne budskaber om, at det er bedre at stryge voldsparate mennesker med hårene end at risikere vold, hærværk og det, der er værre. Vi må underkaste os den yderste venstrefløjs krav om alt fra ungdomshuse til begrænsninger af liberale borgerrettigheder, hvis vi vil have fred. Og politiet må holde sig ’et stenkast væk’, hvis der ikke skal være ballade.

Spørgsmål som ’Er det ikke bedre at betale for deres fornøjelser, end at risikere yderligere ballade?’ og Havde det ikke været bedre, hvis politiet havde holdt sig væk?’, fyldte forleden mediefladen, efter at unge på deres vej til ungdomshuset i timevis havde smadret sig igennem Nørrebro og omdannet byens gader til en krigszone.

Hvor længe skal vi blive ved med at betale til, at mainstreammedier helt ukritisk kan agere mikrofonholdere for venstrefløjens propaganda?

Efter urolighederne på Nørrebro udtalte fondsformanden bag ungdomshuset, Knud Foldschack, at han ikke mener, at der planlægges og tilrettelægges vold og hærværk i ungdomshuset. Til gengæld mener han, at han havde kunnet stoppe balladen, hvis nogen havde kontaktet ham.

Det er da bemærkelsesværdigt, at DR lader fondsformanden slippe af sted med på den ene side at påstå, at ungdomshuset ikke stod bag hærværket og volden forleden - imens han på den anden side mener, at han ville have haft magt til at stoppe urolighederne.

Man kan ikke lade være med at undre sig over, at DR ikke stiller det åbenlyse spørgsmål; var fondsformanden for ungdomshuset – af alle danskere - vitterligt ikke bekendt med urolighederne?

Public service er et begreb, der alt for ofte anvendes som dække for politisk propaganda, for misbrug af licensmidler og for at udkonkurrere privatfinansierede tilbud, der eksisterer på markedsvilkår. Derfor er det svært at anerkende som begrundelse for at fastholde licensen og den skattefinansierede mediestøtte.

Hvis vi mener, at det er nødvendigt at opretholde public service, kan bestillingen af denne særskilt definerede ydelse udbydes frit på markedet af tv-stationer. Akkurat som togdriften er udbudt blandt jernbaneoperatører. At give en mastodont som Danmarks Radio lovbefalet ret til at sprede sig på hele mediemarkedet for tvangsinddrevne licensmidler, savner enhver begrundelse i respekten for menneskers frie valg og dermed samfundets udvikling.

Medierne skal naturligvis have lov til at skrive, hvad de vil. Men ensidig presse, der manipulerer med virkeligheden, er ikke public service og skal ikke finansieres af tvangsinddrevne midler. Derfor bør vi afskaffe licensen og mediestøtten.

Hvis venstrefløjen vil føre propaganda, må de selv betale regningen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen