Om vi bryder os om Trump er ret ligegyldigt

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Trump er amerikanernes præsident. Og det respekterer jeg. Ikke nødvendigvis fordi jeg er vild med alt, hvad manden står for – og det er sådan set også ligegyldigt, for jeg har hverken mandat til at vælge ham fra eller til.

Men fordi jeg respekterer demokratiet og dermed amerikanernes valg. Og fordi jeg ved, at en god relation til USA er vigtig, hvis vi skal varetage danske interesser. Dette uanset hvem amerikanerne vælger at lade sig repræsentere af.

Men det er langt fra alle danskere, der tænker sådan.

Medierne benytter enhver lejlighed til at skabe forsider. Falske pornohistorier kører i dagevis og aflytninger af lumre, private samtaler optaget i skjul sælger billetter. Selv på indsættelsesdagen syntes det vigtigere for danske medier at tage afstand fra amerikanernes valg og fortælle om alle dem, der ikke bryder sig om præsidenten – end at fejre denne demokratiske festdag i verdens førende nation.

Feministerne strikker ’kusse-huer’, trækker dem godt ned over snuden og marcherer gennem byens gader i protest mod Trumps lumre udtalelse: ’Grab them by the pussy’. Man må forstå, at for disse feminister er det vigtigere at fokusere på en enkelt mands lumre udtalelser end at sætte fokus på den massive kvindeundertrykkelse, de æresdrab, de lemlæstende omskæringer af pigebørn, de steninger af kvinder og de mange voldtægter, som præger den muslimske kultur.

Jo, jo, der er helt styr på prioriteringerne. Krænkelseskulturen når nye højder.

Og multikulturalisterne og verdensborgerne forarges over patriotismen. Hvor er det bare egoistisk, at Trump vil tjene sit eget folk, før han tjener andre. Hvor er det uansvarligt, at han vil passe på sit eget lands grænser, før han passer på andres. Og hvor er det fedtet, at han ikke vil blive ved med at betale vores del af regningen i NATO. Nu skal vi åbenbart til at forsvare vores egne værdier selv. Tarveligt.

Ja, hele den elitære klasse lader til at være gået i selvsving.

Tænk, at amerikanerne har valgt at lade sig repræsentere af en mand, der sætter USA først, er klar i mælet, har skabt sin egen succes, er valgt uden at have fedtet sig til magten blandt eliten, og som måske derfor frygtes at være mere magtfuld end de polerede marionetdukker, som den elitære klasse normalt betaler dyrt for at få valgt - så de kan styre folket.

En mand, hvis tale og opførsel tydeligt viser, at han har brugt mere tid på sine byggepladser end på at gøre sig til i politiske partier og blandt ophøjede meningsdannere. Puh… hvor folkeligt. Det må være den dumme og uvidende halvdel af amerikanerne, der har valgt ham, synes ’eliten’ at tænke.

Den elitære afsky for Trump er hverken konstruktiv eller rationel, men virker mest af alt som en dårlig cocktail af feministisk massehysteri og essensen af det selvhad, den vestlige verden har opdyrket igennem historien.

Vi skal naturligvis være kritiske, når amerikanerne handler imod danske interesser. Og vi skal søge indflydelse på de områder, hvor Trumps politik kan få betydning for Danmark; for vores værdifællesskab og for danskernes liv. Men det kræver en rationel og analytisk tilgang til Trumps politik.

Hvorvidt vi bryder os om ham som menneske eller selv ville have stemt på ham, er ret ligegyldigt. Manden er valgt – og vi havde ikke stemmeret.

Jeg medgiver, at Trump er svær at afkode. Vi er ikke vant til politikere, der er så klare i mælet. Og jeg er ikke naiv jubeloptimist.

Vil han virkelig give magten tilbage til folket i en grad, så det skaber inspiration verden over? Eller er de store ord bare tomme løfter, der siver ud og bliver til ingenting, når han selv sidder med magten?

Vil han være i stand til effektivt at beskytte USA imod kriminelle migranter, uden at det går ud over danskere og andre udlændinge, som lever og arbejder fredeligt i USA og skaber værdi for landet?

Og vil hans erfaringer som erhvervsmand give USA den tiltrængte frihed og velstand, som naturligvis også vil komme Danmark til gode? Eller vil han etablere toldmure, begrænse frihandlen og dermed svække verdensøkonomien?

Det er der ingen, der ved.

Men vi ved, at Donald Trump har drevet virksomhed hele sit liv, og at han gennem sit arbejde har skabt økonomisk vækst og sikret jobs og lønninger til et utal af mennesker – uden at finansiere det gennem skatter. Det er mere end man kan sige om de fleste andre politikere - og måske årsagen til, at det ikke er blandt dem, men blandt det arbejdende folk, han nyder den største respekt.

Og vi ved, at uanset hvad vi mener om Trump, så er han amerikanernes valg. Det er dem, der har sat deres lid til, at han kan løfte landet ud af det økonomiske dødvande, det kulturelle pres og den udenrigspolitiske misere, som Obama efterlod. Det må vi respektere – og få det bedst mulige ud af.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
73 kommentarer
Vis kommentarer