'Tror han, at vi er åndssvage?'

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Hvor meget vold skal vi acceptere, hvor mange kvinder skal voldtages, og hvor meget utryghed skal vi have på villavejene, før Justitsminister Søren Pape finder modet og viljen til at gribe fat om nældens rod og udvise kriminelle udlændinge – konsekvent og efter første dom?

I Malmø er to personer blevet dræbt og yderligere to såret af skud siden årsskiftet. En halv times kørsel fra København har politiet mistet kontrollen over byen. Det ’kulturberigede’ boligområde, Rosengården, er et ud af 55 områder i Sverige, hvor kriminelle netværk har overtaget kontrollen.

Udviklingen i Sverige er det sørgelige resultat af svenske politikeres manglende vilje og evne til at gøre det nødvendige; stoppe tilstrømningen af uintegrerbare indvandrere, stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge og udvise kriminelle udlændinge efter første dom.

I Danmark er tilstandene endnu ikke som i Sverige. Men med politikere, der synes mere optagede af at pleje deres ry i EU end at gøre det nødvendige for at forsvare danskernes frihed og sikkerhed, er det kun et spørgsmål om tid, før vi når dertil. For med få undtagelser er danske politikere præcis lige så berøringsangste, som deres svenske kolleger. Og selv de, der bryster sig af at være nogle hårde bananer, kryber sammen som små forskrækkede mus, når de får ansvar.

Tidligere justitsminister Søren Pind førte sig frem som sherif. Men det blev hurtigt klart, at han var mere optaget af at udskamme bekymrede danskere end at få bugt med kriminelle udlændinge. Han lod os forstå, at det ikke var kriminelle udlændinge, der var farlige, men derimod de mange danskere, der talte højt om kriminaliteten blandt udlændinge.

I november fik vi så en ny justitsminister, den konservative partileder Søren Pape, der i valgkampen pustede sig op som den konsekvente forsvarer for lov og orden. Hvis Pape fik magten, så skulle udlændinges straf for at begå kriminalitet i Danmark være så hård, at det ville rygtes til udlandet. Og kriminelle udlændinge skulle afsone i deres hjemland.

Nu sidder han som justitsminister, har gjort sin indflydelse gældende og er, ifølge egne udtalelser, godt tilfreds med resultatet. Kriminelle udlændinge skal fremover fratages retten til AMU-kurser. Sig mig tror han, at vi er åndssvage? Vil Konservative virkelig have os til at tro på, at østeuropæiske bander og uintegrerbare indvandrere vil afholde sig fra at begå kriminalitet af frygt for at miste retten til et AMU-kursus?

Siden 2009 er antallet af sigtelser mod udlændinge på dansk jord fordoblet. Og fire ud af fem kriminelle, der fremstilles i Københavns dommervagt, er udlændinge. Kriminelle udlændinge er et stigende problem, som ikke løses af politikernes lappeløsninger.

Vi skal ikke ende med svenske tilstande. Derfor må politikerne finde modet og viljen til at gribe fat om nældens rod og stoppe tilstrømningen af uintegrerbare indvandrere, stille krav om selvforsørgelse til alle udlændinge og sende kriminelle udlændinge på porten - konsekvent og efter første dom.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
163 kommentarer
Vis kommentarer