Enhedslisten går ikke op i vold mod kvinder, når muslimer begår den

'Rosa Lund påstår stik imod fakta, at vold mod kvinder ikke kender til etnicitet,' skriver Pernille Vermund. Foto: Alexander Klug
'Rosa Lund påstår stik imod fakta, at vold mod kvinder ikke kender til etnicitet,' skriver Pernille Vermund. Foto: Alexander Klug

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Enhedslistens Rosa Lund har for nylig fremturet med en påstand om, at 'højrefløjen først for alvor går op i vold mod kvinder, når det er muslimer, der begår den'. Men hvem står i virkeligheden på den forkerte side af kvindekampen?

Rosa Lund har fuldstændig ret i, at jeg ikke anser Danmark for et mandsdomineret samfund, der holder kvinder nede. Jeg ser til gengæld Danmark som et blandt flere vestlige lande, hvor indvandringen fra Stormellemøsten blandt mange andre uhyrligheder fører til vold og overgreb mod kvinder. Og når man betragter vilkårene for kvinder i de muslimske lande, er det ikke svært at forstå hvorfor.

Den islamiske kultur er den frie kvindes fjende.

I modsætning til Rosa Lund og Enhedslisten forholder jeg mig til fakta. For eksempel at en 44-årig kvinde så sent som søndag aften blev udsat for et umotiveret, voldeligt overfald begået af en gruppe unge indvandrere.

Eftersom politiet ikke kunne pege på et motiv, må vi konkludere, at hun blev tilfældigt udvalgt – formentlig fordi hun var en kvinde og derfor et let offer. Det er desværre også fakta, at det umotiverede overfald langt fra er et særsyn.

45 procent af alle overfaldsvoldtægter begås af indvandrere eller efterkommere med ikkevestlig baggrund.

Rosa Lund påstår stik imod fakta, at vold mod kvinder ikke kender til etnicitet. Hun affejer dermed den massive evidens for, at indvandrere og efterkommere fra muslimske lande er massivt overrepræsenteret i voldsstatistikkerne.

Enhedslisten læser statistikker, som Fanden læser Bibelen.

Det er denne arrogante holdning til statistikker, der har givet venstrefløjen dårlige undskyldninger for at fortsætte årtiers skadelige indvandring fra de muslimske lande og gjort Danmark til et land, hvor kvinder ikke længere kan gå hjem om aftenen uden at skulle kigge sig over skulderen.

Jeg har sandt for dyden ikke meget tilovers for Rosa Lunds kvindekamp, når den negligerer forråelsen i kommuner som Ishøj og i stedet svælger i den forestilling om sexisme, der trives blandt privilegerede kvinder i deres egne lukkede cirkler.

Desværre for de danske kvinder passer de mange historier om vold fra indvandrere mod danskere ikke ind i venstrefløjens verdensbillede. I Rosa Lunds verden er hvide mænd pr. definition krænkere. De tilhører det verdensomspændende syndikat kaldet 'patriarkatet'.

Men mandlige flygtninge og migranter er ikke onde. De er ofre. Og hvis en mand fra Stormellemøsten voldtager en dansk kvinde, er det samfundets skyld. Ikke forbryderens. Derfor vil Enhedslisten hverken stoppe tilstrømningen eller udvise kriminelle udlændinge. Tværtimod. De vil have endnu flere hertil og give endnu flere statsborgerskab.

Mit svar til Rosa Lund er derfor: Enhedslisten går ikke for alvor op i vold mod kvinder, når muslimer begår den.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
153 kommentarer
Vis kommentarer