'Hvem skal vi støtte her?'

Billede fra Identitær.dk
Billede fra Identitær.dk

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Måske har du hørt udtrykket, at staten har et 'voldsmonopol'. Det lyder måske voldsomt, men det dækker over, at staten via politi og militær er den eneste organisation i riget, der må udøve vold – dette for at forhindre middelalderlige eller mellemøstlige tilstande, hvor krigsfyrster og kriminelle bander hærger land og rige.

Staten har også dette voldsmonopol i baghånden, når den opkræver skatter - skattesvindlere risikerer at blive hentet af politiet og spærret inde. Gør de modstand, gør det av. 

Kun anarkister er imod statens voldsmonopol, og jeg er ikke anarkist. Men jeg er meget opmærksom på, at statens voldsmonopol er en del af en 'social kontrakt' imellem folket og denne fællesejede institution. Herunder gælder, at staten ikke under trussel om vold skal tvangsopkræve penge fra borgerne for så at bruge disse midler til at føre propaganda, der strider imod borgernes dominerende retsopfattelse – eller grundlovens frihedsrettigheder.

I Lyngby har VUC åbenlyst overtrådt sin del af den 'sociale kontrakt'. Det hjalp en gruppe unge aktivister fra organisationen Identitær borgerne med at forstå. VUC Lyngby, som er finansieret af danske skattekroner, havde lavet en kampagne med et billede af en kvindelig konvertit iført islamisk hijab. Og under kvinden stod teksten ’Din uddannelse – din fremtid’.

Med tape og et stykke papir, der kan fjernes igen, ændrede Identitær teksten til: ’Islamisering – din fremtid?’.

Da jeg så et opslag på Facebook med Identitærs happening, bakkede jeg dem op.

Problemet med plakaten er, at den som det mest naturlige i verden hylder en religion og politisk ideologi, der meget specifikt kræver en række samfundsændringer, som ville stride imod den danske grundlov og imod den almindelige danske retsopfattelse. En ideologi, der specifikt afviser demokrati, ligestilling og ytringsfrihed, som retsligt - og tillige i det almindelige danske normsæt - er helt centrale værdier.

Hvem skal vi støtte her? Staten, der via sit magtmonopol uretmæssigt tvinger alle danskere til at finansiere en kampagne, der bekæmper deres mest centrale værdier og sit eget retslige fundament? Eller ungdommen, der via civil ulydighed yder modstand og forsøger at neutralisere dette?  

Beslutningen er ikke helt simpel. I et demokratisk parti som Nye Borgerlige benytter vi demokratiske midler som modstand. Det gør jeg, og det samme forventer jeg af vores medlemmer. Men i denne sag er jeg på de unge menneskers side. Staten svigtede sit mandat. Borgerne sagde fra.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
56 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.