Pernille Vermund: Bandernes hærgen skal stoppes

Politiet er her rykket ud til et skyderi ved Gildbrovej/Vildtbanevej i Ishøj, som er Danmarks mest kriminelle kommune. Et bandeopgør endte i drab. Udviklingen skal vendes, skrives Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, der vil have mere politi, strengere straffe og flere udvisninger. Foto: Kenneth Meyer
Politiet er her rykket ud til et skyderi ved Gildbrovej/Vildtbanevej i Ishøj, som er Danmarks mest kriminelle kommune. Et bandeopgør endte i drab. Udviklingen skal vendes, skrives Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, der vil have mere politi, strengere straffe og flere udvisninger. Foto: Kenneth Meyer

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Sent tirsdag aften modtog jeg en fortvivlet besked fra en veninde i Ishøj. Hun og hendes familie leder efter en ny bolig. Beskeden blev afsluttet med et enkelt ord. ’Haster’.

Ingen kærlig hilsen. Bare ’Haster’.

Adskillige skudepisoder inden for kort tid var dråben for min veninde, der ikke længere tør bo i et kvarter, der er blevet til en krigszone.

Min veninde og hendes familie flytter altså ikke, fordi de er blevet utilfredse med kvarteret, eller fordi lejligheden er blevet for trang. De flygter.

Flygter, fordi kriminelle indvandrerbander har taget magten i området. Fordi man ikke længere kan sende sine børn af sted til skole om morgenen eller til fodboldtræning om eftermiddagen og være tryg ved, at de kommer sikkert hjem igen.

Det er realiteten i dagens Danmark.

Det er ikke mange dage siden, at to unge mænd med indvandrerbaggrund blev skudt på åben gade midt i Ishøj. Den ene af de to døde. Og tirsdag aften blev der så igen skudt i Ishøj - midt i den visitationszone, som politiet ellers har oprettet i et forsøg på at genvinde kontrollen over området.

Jeg går ikke rundt og sørger over, at kriminelle skyder på hinanden. Men at de gør det midt iblandt almindelige borgere, og at politiet tilsyneladende er magtesløse over for bandernes terrorisering, gør mig rasende. Ikke på politiet, men på de politikere, der i årevis har ladet stå til, imens fredelige boligkvarterer langsomt er blevet omdannet til legepladser for kriminelle.

Så slemt står det til i Ishøj, at det er Danmarks mest kriminelle kommune. De almene boliger, der blev bygget for at give børnefamilier med få midler mulighed for at bo godt, er blevet farlige at bo i. På stisystemerne, lavet for at børnene skulle have sikre veje til skole, risikerer man i dag at blive overfaldet.

Politikerne selv bor jo i tryg afstand fra de kriminelles hverdagsterror. Og de har i årtier været mere optagede af at fremstå gode end at gøre godt.

Måske derfor kender vi allerede de løsninger, de vil komme med.

Det bliver noget med højere ydelser og flere fritidsklubber til de ’utilpassede unge’ fulgt op af en venstresnoet forklaring om, at de kriminelle i virkeligheden er nogle stakkels ofre, som samfundet skal bruge endnu flere ressourcer på. 

Og prisen for politikernes bortforklaringer og berøringsangst betaler de reelle ofre - de mange danske familier, som tvinges til at leve i bandernes krigszone, hvis ikke de vælger at flygte.

I Nye Borgerlige står vi på danskernes side. Bandernes hærgen skal stoppes. Danske familier skal ikke drives på flugt.

Vi vil have mere lokalt politi, højere straffe for personfarlig kriminalitet samt udvisning af kriminelle udlændinge konsekvent og efter første dom.

Det er tid til at vende udviklingen, genskabe trygheden og give de danske boligkvarterer tilbage til danskerne. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
140 kommentarer
Vis kommentarer