Pernille Vermund: Danmark bør træde helt ud af EU

Følg Opinionen

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Jeg er enig med Venstre i, at EU ikke skal være en social union. Vi skal ikke ofre vores danske værdifællesskab på EU's teknokratiske alter i Bruxelles.

Men det er hykleri af værste skuffe, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) endnu engang piber over, at Danmark må underlægge sig EU's krav om at udbetale sociale ydelser til EU-borgere.

Denne gang foreslår EU, at udlændinge skal kunne modtage danske dagpenge efter én dags arbejde i Danmark.

Så længe Venstre arbejder for mere EU – og ikke mindre – så længe vil føderationen æde sig ind på det danske folkestyre. Bid for bid. Med et erklæret mål om en stadig snævrere union, hvor de nationale borgeres selvbestemmelse skal vige for føderationens magthavere i Bruxelles.

At Venstre arbejder aktivt for, at Danmark skal fortsætte ad sporet mod mere EU og mindre selvbestemmelse, er åbenlyst. Forsvarsministeren taler for at ophæve Forsvarsforbeholdet. Og Statsministeren opfordrer til, at vi skal tilslutte os EU's Bankunion.

Politikerne på Christiansborg har de seneste årtier taget stadig mere frihed og ansvar fra de danske familier og de nære samfund. De har koncentreret magten på Christiansborg og sendt en alt for stor del videre til EU. Når danskerne endelig bliver spurgt til råds, så er der altid kun mere EU på stemmesedlen. Aldrig mindre. Det har svækket det danske værdifællesskab.

Udviklingen skal vendes. Det danske fællesskab skal styrkes. Danskerne skal have magten, friheden og ansvaret tilbage.

Jo mere magt EU får over danskerne, jo mere erstattes vores tillidsbaserede danske fællesskab af bureaukrati og regler.

Det sker muligvis ikke af ond vilje. Men en overstatslig union af EU's størrelse og med den diversitet, der trods alt er mellem EU's medlemslande, kan ikke bygge på tillid mellem borgerne i samme omfang, som det er muligt i det danske fællesskab, hvor vi gennem århundreder har skabt et fælles fundament af værdier og normer.

Derfor sniger reglerne og bureaukratiet sig ind. Ensretningen bliver nødvendig for, at lederne af det overstatslige projekt kan bevare kontrollen over borgerne. Det svækker vores frie samfund og tømmer vores folkestyre for indhold.

For hvordan skal vi kunne bevare vores unikke, succesrige samfundsmodel, når de nationale værdier, der har skabt succesen, erstattes af overstatslig kontrol og føderal ensretning?

Og hvordan skal vi kunne bevare vores folkestyre, når væsentlige beslutninger træffes hen over hovedet på befolkningen og i strid med regeringen af mennesker i EU, som vi ikke kan stille til ansvar, og som ikke selv mærker konsekvenserne af de beslutninger, de træffer på vores vegne?

Utallige sager om alt fra udvisning af kriminelle udlændinge til barselsregler, dagpengeregler og børnefamilieydelser har slået fast, at vi ikke kan blive i EU uden at svække vores unikke, succesrige samfund og det danske folkestyre.

Jeg så helst, at vi trådte helt ud af EU og fik en tilknytning til det europæiske fællesskab på niveau med Schweiz og Norge.

For vi kan ikke tillade os at ofre endnu mere af vores succesrige samfund på EU's teknokratiske alter.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
164 kommentarer
Vis kommentarer
Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind