Politi uden ordensmagt

På Motalavej i Korsør udviklede en lovlig demonstration holdt af Rasmus Paludan sig voldsomt. Pernille Vermund vil gerne høre justitsministeren forklare, hvorfor demonstrationen blev lukket ned. Foto: Frederik Lind Racher/Byrd
På Motalavej i Korsør udviklede en lovlig demonstration holdt af Rasmus Paludan sig voldsomt. Pernille Vermund vil gerne høre justitsministeren forklare, hvorfor demonstrationen blev lukket ned. Foto: Frederik Lind Racher/Byrd

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

I weekenden har det sydet og boblet i ghettoområdernes kulturberigede krudttønder. I løbet af en weekend er det ved flere lejligheder lykkedes unge arabiske mænd at udstille det danske politi som aldeles magtesløst.

Et aflyst muslimsk bønnekald fik Aarhus-ghettoen Gellerups unge mænd til i stedet at udbasunere arabiske fædrelandshymner fra deres bilradioer, imens de sejrssikkert kørte i kortege. Magtdemonstrationen sluttede selvfølgelig med fællesbøn.

Her blev de filmet skulder ved skulder, iklædt deres uniformer af dunjakker og sort joggingtøj, som om forsamlingsforbuddet ikke angik dem. Allahs tjenere frygter ikke Corona. Og desværre heller ikke politiet, kan vi forstå.

Og politiet, ja de nåede aldrig frem, skønt de efter forlydende var advaret om fællesbønnen. Den ene patruljevogn, der var sendt af sted, kørte galt på vejen.

Stort bedre gik det ikke på Motalavej i Korsør. Her udviklede en lovlig demonstration holdt af Rasmus Paludan sig voldsomt. 12 personer - som medierne så komisk kalder 'moddemonstranter' - blev godt nok anholdt, men alligevel blev Paludans demonstration lukket ned før tid.

Ansvaret for, at Danmark tilsyneladende står uden en fungerende ordensmagt, må i sidste ende ligge hos de regerende politikere. I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål til politiets øverste chef, justitsminister Nick Hækkerup (S).

Kan det passe, at politiet kun sender én patruljevogn ud til en ghetto? Og er det hans plan, at vi fortsat bare skal acceptere muslimske magtdemonstrationer så som larmende kortegekørsel? Og hvordan nu med ytringsfriheden, er det tilfredsstillende, at det ikke kan lade sig gøre at gennemføre en lovlig, anmeldt demonstration i Danmark?

Er det fordi politiet prioriterer anderledes, eller gøres der virkelig forskel, så muslimske indvandrere, der bryder loven og provokerer, går fri, mens danskere ikke gør?

De spørgsmål har jeg stillet til justitsministeren. Og jeg venter i spænding på svar.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
59 kommentarer
Vis kommentarer