Vermund: IS-krigere skal holdes ude

'Vi har fra begyndelsen sagt, at personer med dansk pas, der har meldt sig under Islamisk Stats sorte fane og kæmpet mod frihed og demokrati, er landsforrædere og aldrig nogensinde skal lukkes ind i Danmark igen,' skriver Nye Borgerliges Pernille Vermund og støtter statsministeren i et nyt asylsystem. Foto: AP
'Vi har fra begyndelsen sagt, at personer med dansk pas, der har meldt sig under Islamisk Stats sorte fane og kæmpet mod frihed og demokrati, er landsforrædere og aldrig nogensinde skal lukkes ind i Danmark igen,' skriver Nye Borgerliges Pernille Vermund og støtter statsministeren i et nyt asylsystem. Foto: AP

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Den tidligere regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen havde mere end svært ved at svare klart på, hvad der skulle ske med de Islamisk Stat-krigere, der har dansk pas.

Den nye regering virker mere klar i spyttet.

Mandag gjorde statsministeren i en pressemeddelelse klart, at regeringen vil have Folketinget til at hastebehandle, at IS-krigere med dobbelt statsborgerskab skal have frataget deres danske pas.

Det lægger Nye Borgerlige meget gerne mandater til.

Vi har fra begyndelsen sagt, at personer med dansk pas, der har meldt sig under Islamisk Stats sorte fane og kæmpet mod frihed og demokrati, er landsforrædere og aldrig nogensinde skal lukkes ind i Danmark igen.

Hvis landsforræderne kommer inden for Danmarks grænser, kommer de formentlig aldrig ud igen. Heller ikke selv om de bliver dømt for deres forbandede forbrydelser. 

For med med de nuværende regler vil de få lov til at blive her på ’tålt ophold’, hvilket betyder, at de kan gå frit omkring, fortsætte deres liv i Danmark, lægge deres planer, rekruttere flere til deres syge ideologi og føre Den Hellige Krig ind i det danske samfund.

Det skal vi forhindre med alle tænkelige midler. Vi skal naturligvis ikke lukke ekstremt farlige mennesker ind i vores land. 

Det glæder mig, at regeringen virker til at være af samme opfattelse. Men jeg tør ikke glæde mig for tidligt. 

Efter at have fulgt dansk politik i mange år, er jeg bevidst om, at der hurtigt kan opstå et eller andet, som de etablerede politikere tager hensyn til.

For Nye Borgerlige vil hensynet til danskernes frihed og sikkerhed altid stå højest. 

Og der er brug for hurtig handling. Både når det gælder behovet for at forhindre IS-krigere i at komme hertil, og når det gælder behovet for at forhindre, at nye strømme af muslimske migranter kommer hertil.

I pressemeddelelsen fra statsministeren gøres det klart, at situationen i det nordlige Syrien er så alvorlig, at det kan føre til nye bølger af flygtninge, migranter og internt fordrevne.

Det bekræfter endnu engang, hvad vi i Nye Borgerlige hele tiden har sagt. 

Der er akut behov for at få stoppet migranters ret til at søge og få spontan asyl i Danmark.

Vi er lige så sårbare i dag, som vi var i 2015, da migranter vandrede ind over vores grænser, op ad vores motorveje og direkte ind i de danske parallelsamfund.

Mette Frederiksen har flere gange talt for et nyt asylsystem. Senest ved Folketingets åbning, hvor hun gjorde det klart, at hun ville sætte sig i spidsen for at få det gennemført - og hvor hun roste Nye Borgerlige for at holde hende op på hendes løfte.

Det er tid til at passe på Danmark. 

Derfor skal IS-krigere holdes ude og et nyt asylsystem skal igangsættes nu - før det det er for sent.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
32 kommentarer
Vis kommentarer