'Vi er jo ikke en flok kvæg, der skal vogtes'

Biillede fra Strøget i København
Biillede fra Strøget i København

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Efter årtier med centraliserende reformer, der har ødelagt store dele af Danmark, går regeringen nu forrest med en omfattende udflytning af statslige arbejdspladser.

Det er godt. For Danmark er og skal være andet og mere end bare København.

Men som med alle andre flytninger, så afslører udflytningen af statslige arbejdspladser alt det, som man har samlet gennem årene, men ikke længere har gavn af. Alt det, som havner i smid-ud kassen, når bohavet gennemgås.

Når jeg ser listen over de mange statslige stillinger, som nu skal ud i landet, og læser om de mange, som stadig er tilbage i hovedstaden, så tænker jeg, at staten burde lave en smid-ud kasse til de statslige stillinger, som vi ikke har gavn af.

For hvor meget gavner disse statslige ansatte egentlig danskerne? Og hvor meget skader det væksten og velstanden i vores samfund, når politikerne tynger danske virksomheder med stadig flere love og regler, som de tusinder af statslige ansatte skal administrere?

I 2001 var der ansat 8.584 DJØF-årsværk i staten. I 2014 var tallet 15.297. Det er næsten en fordobling på blot 14 år!

Var det ikke belejligt, om regeringen, når nu den er borgerlig, gjorde sig selv og danskerne den tjeneste at overveje, om vi virkelig behøver alle de statslige ansatte til at holde styr på danskerne?

Jeg mener, vi er jo ikke en flok kvæg, der skal vogtes.

Vi er et dannet og frit folk, der i århundreder har taget ansvar og udviklet os mod stadig mere frihed, fred og rigdom - indtil for nylig uden en altomfavnende, socialdemokratisk statsmagt til at styre vores hverdag.

Hvis politikerne rydder ud i regeljunglen, så kan vi få vores frihed tilbage og bevare det stærke civilsamfund og den tillidsfulde kultur, som det danske folk er rundet af.

Det vil lette den offentlige sektor, styrke os som folk, koste os mindre og frigøre statsansatte DJØF’ere til gode stillinger i den private sektor, hvor de kan gøre gavn.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
42 kommentarer
Vis kommentarer