'Vi skal ikke have mere EU, vi skal have mindre'

Pernille Vermund. Leder af Nye borgerlige, skriver om Danmark i globaliseringens tid.

Lars Løkke Rasmussen mener, at vi igen skal tage stilling til, om vi skal fuldt med i EU og afskaffe vores forbehold. Jeg kunne ikke være mere uenig.

Jeg elsker Europa, men bryder mig meget lidt om EU.

Fra at være et ligeværdigt samarbejde med respekt for de forskellige europæiske lande, er EU blevet en teknokratisk magtinstans, der dag for dag tager mere og mere af vores folkestyre fra os.

EU har fejlet fatalt på flere af de store områder, som Løkke nu vil have os til at engagere os fuldt i.

EU har lukket millioner af udemokratiske mennesker ind i Europa med islamiske parallelsamfund, grov kriminalitet og store økonomiske udgifter til følge.

Og EU har gennemført en økonomisk politik, der har svækket de europæiske landes økonomier.

Jeg er lykkelig på Danmarks vegne for, at vi har retsforbeholdet, og at vi derfor ikke kan tvinges til at tage imod endnu flere af de millioner af migranter, som Merkel i 2015 var så usolidarisk at åbne grænserne for.

Og jeg sætter stor pris på, at danskerne ikke lod sig lokke til at opgive den danske krone til fordel for euroen.

Nye Borgerlige ønsker et mellemstatsligt samarbejde baseret på respekt for de europæiske nationalstater. Det ønsker Venstre ikke. Og det ønsker EU heller ikke.

Venstre arbejder for at afgive endnu mere af danskernes selvbestemmelse til EU. EU arbejder for en stadig tættere føderation og dermed en afvikling af de europæiske lande, som selvstændige nationalstater.

Modsat Venstre og folkene nede i Bruxelles, så mener jeg, at det er det danske folk, der skal bestemme, hvordan vi skal leve sammen i Danmark. Det kan vi ikke som medlemmer af EU. Derfor skal danskerne have lov til at stemme om, hvorvidt vi fortsat skal være medlem af EU.

Jeg møder ofte argumenter om erhvervslivets interesser og om, at vi er for små til at klare os selv.

Jeg anerkender ikke, at vi er afhængige af EU for at kunne klare os sikkerhedspolitisk. Det er vores medlemskab af NATO og vores, indtil nu, gode relationer til Storbritannien og USA, som værner om vores sikkerhed som nation.

Til gengæld anerkender jeg, at det vil give lidt skvulp for danske virksomheder i de år, det tager at vikle sig ud af EU's lange fangarme. Love og regler, som snor sig ind i alt, hvad vi laver og skaber af værdi herhjemme. Men det mener jeg, at vi må leve med og forberede bedst muligt, så færrest muligt rammes.

Vi kan ikke tillade os at tænke kortsigtet og derved formøble det danske folks frihed og selvbestemmelse fremover. Danskernes skal have ret til at være herrer i eget hus, som vi har været det i mere end 1000 år.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
71 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen