Indvandrere fylder mere og mere i kontanthjælpssystemet  

Foto. Per Rasmussen
Foto. Per Rasmussen

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Statsministerens nytårstale glimrede ved sit fraværende fokus på det væsentlige. Således fokuserede Løkke på nye reformer, imens Danmark og resten af Europa oplever en folkevandring, som i den grad presser vores folkelige identitet.  Hvad nytter det, at vi danskere løber hurtigere og hurtigere, hvis vi samtidig bliver ved med at tage mod udlændinge, som belaster vores velfærdssamfund og truer vores sammenhængskraft.

Hvis regeringen virkelig ønsker reformer, der ikke rammer hårdtarbejdende danskere, de syge og de ældre, så kunne den lægge ud med at finde penge til varme hænder ved at få de mange ubeskæftigede indvandrere sendt i arbejde eller hjem.

Beskæftigelsesministeriet har for første gang fulgt de 145.000 personer, der i 2013 indledte et kontanthjælpsforløb. Formålet var at se, om de to år senere, altså i 2015, havde vundet fodfæste på arbejdsmarkedet.

Opgørelsen viser, at der er stor forskel på, hvem der hænger fast i kontanthjælpssystemet. Efter to år er kun 16 pct. af indvandrerne kommet i beskæftigelse. For danskere var andelen 25 pct. Opgørelsen viser også, at ud af de 7.283 ægtepar som modtager kontanthjælp på landsplan, udgør indvandrere hele 87 pct. I visse kommuner fx Lyngby-Taarbæk og Solrød er det 100 pct.

Fra perioden 2011 til 2016 er antallet af indvandrere på kontanthjælp steget med hele 78 pct.! Det viser med al tydelighed, at indvandrere fylder mere og mere i kontanthjælpssystemet. Der ligger mange milliarder kroner gemt i at få flere indvandrere og flygtninge i arbejde eller repatrieret, så hvorfor tøver regeringen med at samle alle disse milliarder op?

I DF vil vi presse regeringen til at få sat ind over for det stigende problem. Der skal stilles strengere krav til indvandrere på kontanthjælp, for det er simpelthen ikke rimeligt, at danske skatteborgere i stigende omfang skal betale for visse indvandreres levefod. Og så skal der sættes gang i en helt anderledes hjemsendelsespolitik. Vil man ikke Danmark, må man finde et andet sted at være.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
135 kommentarer
Vis kommentarer