Vi skal tage langt hårdere fat om terrorisme

Hvordan håndterer vi den islamistiske terror efter London, Berlin og Paris?

Når jeg læser de mange bekymrede kommentarer på min Facebook-profil og rundt omkring på de sociale medier efter endnu et terrorangreb som det i London, er jeg ikke i tvivl om, at mange danskere er bekymrede. Det er jeg også selv.

Det synes efterhånden at være en månedlig foreteelse med terrorangreb, og på det sidste nærmest ugentlig, først i Orly lufthavn, siden London og dagen efter det en kritisk situation i Antwerpen, der kunne være endt i ny terror.

Terroristen i London nåede at dræbe uskyldige mennesker, før han selv blev skudt af politiet. Britisk politi siger, at han var inspireret af islamistiske motiver og tanker. I dagene siden terrorangrebet i London har britisk politi anholdt ca. 10 islamister, som mistænkes for at planlægge ny terror. Briterne har vurderet at have ikke færre end 3.000 jihadister at holde løbende øje med; siger og skriver tretusinde islamister, der kunne tænkes at begå terror hvert øjeblik, det skal være.

Uden at foregive at være sikkerhedsekspert, kan man roligt konstatere, at det er et forfærdeligt højt antal islamister at skulle holde øje med, hvorfor det nok er et mindre mirakel, at briterne ind til for nylig har været skånet for alvorlige terroranslag siden det frygtelige angreb på Londons metro i 2005.

Om terroristen bag angrebet på det britiske parlament, Westminster, den 22/3 var en 'ensom ulv' eller ej, skal jeg ikke kunne sige. Men han var i så fald en ensom ulv blandt ca. 3.000 andre voldsparate islamister.

Vi ved, at tendenserne er de samme i Belgien, Frankrig, Tyskland osv., hvor der også har været omfattende antiterroraktioner efter hvert terrorangreb i de ret så store islamistiske miljøer i de pågældende lande. Og vi er nu i en situation, hvor de fleste vesteuropæiske lande med større grupper af islamister i landet, er i konstant beredskab, mens politi- og sikkerhedstjenester forbereder sig på at afværge endnu et terrorangreb.

Vi skal efter min bedste overbevisning være yderst taknemmelig over, at vi i både Danmark og resten af EU har nogle utroligt dygtige efterretningstjenester, som helt sikkert har forpurret et stort antal terrorangreb. Men den går ikke i længden, vi er fra politisk hold nødt til at gribe langt hårdere og mere konsekvent fat om nældens rod.

Desværre står vi i DF til tider ret alene i Folketinget med den opfattelse, da vi ikke kan få opbakning til at lukke ekstremistiske moskeer, udvise islamister og andre kriminelle fra de muslimske miljøer og ej heller få sat stopper for generel indvandring fra den del af verden, hvor alt for mange har en tendens til at mene, at islamismen er svaret på verdens fortrædeligheder.

Vi er nødt til slå hårdt ned på hadprædikanter og ekstreme moskeer og deres ledelsesgrupper. Der skal lukkes og slukkes for alle moskeer og islamistiske grupperinger, der prædiker jihad. Jeg føler mig overbevist om, at alternativet til at slå hårdt ned på de voldsparate islamister er en stigende radikalisering og derved også en stigning i terrortruslen samt gennemførte terrorangreb.

Vi står i min optik ved en skillevej efter de seneste mange og stadig hyppigere terrorangreb i København, Paris, Berlin, Nice, London, Bruxelles osv. Vil vi risikere hele vores frie samfund af bare frygt for at træde en religiøs gruppe over tæerne, selv om det efterhånden må stå klart for enhver, at løsningen på problemerne med politisk Islam, islamismen og jihadisterne ikke på nogen måde kan komme alene fra de mere moderate muslimske miljøer? Eller vil vi tage fat om nældens rod?

Der er her ingen vej uden om, at vi fra lovgivers side tager langt hårdere fat på at bekæmpe den radikalisering, der sker i de ekstreme muslimske miljøer lige for næsen af os.

I Danmark og EU har vi altså hidtil undladt at få gjort op med de livsfarlige og skruppelløse imamer, der for længst har erklæret vesten og Danmark krig, men det må straks høre op, for alternativet er alt for skræmmende.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen