Bandernes foragt for redningsfolkene

'Hvad er dog det for en absurd og vanvittig adfærd at angribe ambulancefolkene, der kommer for at redde de sårede,' spørger Peter Skaarup efter en episode i Rungsted for godt en uge siden? POLFOTO
'Hvad er dog det for en absurd og vanvittig adfærd at angribe ambulancefolkene, der kommer for at redde de sårede,' spørger Peter Skaarup efter en episode i Rungsted for godt en uge siden? POLFOTO

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Skyderiet på Strandvejen nord for København for lidt over en uge siden er nok allerede gået over i de fleste menneskers arkiv for triste og brutale bandeaktiviteter, og livet må jo gå videre.

Alligevel finder jeg det relevant at tage fat i sagen igen. Fordi den har nogle langtrækkende konsekvenser. Jeg har bemærket, at nogle kritikere af den massive indvandring fra Mellemøsten har udvist en nærmest 'skadefro' attitude efter skyderiet i Rungsted, vist nok fordi, at det ramte et sted, hvor der bor mange velhavere, der hidtil i et vist omfang er 'sluppet fri' af de værste konsekvenser af masseindvandringen fra Mellemøsten.

Jeg deler ikke den følelse, fordi det for mig er ligegyldigt, hvor bandekriminaliteten rammer i Danmark, - det er lige trist og beskæmmende ligegyldigt hvor. Tydeligt er det dog, at det på sin vis var skelsættende, at også Rungsted Kyst nu kan omdannes til et (midlertidigt) 'Chicago'.

En ting er Rungsted Kyst og det, at banderne skyder og myrder løs, hvor som helst i landet og når som helst. Det er trist nok i sig selv, men et andet aspekt ved bandernes hærgen, der virkelig går mig på, er efterspillet, når først den ekstreme vold i form af skud, knivstikkeri og bevidst påkørsel af 'Fjenden' i den rivaliserende bande er ovre, så kommer politi og ambulancer naturligvis til gerningsstedet. Dermed starter fase 2 i bandernes absurde adfærd. Som man kan læse i denne artikel, måtte politiet nemlig træde til og lægge sig imellem bandemedlemmerne og deres tililede venner og familie og ambulancepersonalet. 

Jeg gentager, at ambulancepersonalet blev angrebet af tilskuere og bandemedlemmer. Undskyld mig gentagelsen, men hvad er dog det for en absurd og vanvittig adfærd at angribe ambulancefolkene, der kommer for at redde de sårede? Det er jo ikke bare uetisk og absurd, men jo også kant på med al normal moral og etik - i fredstid såvel som i krigstid - at angribe ambulancefolk, Røde Kors osv. Det gør man bare ikke, det er forbudt, det er uetisk og det er decideret vanvittigt.

Indvandrerbanderne tilføjer en dybt bekymrende dimension til bandekrigen

I modsætning til justitsminister Søren Pape (K), mener jeg ikke, at bandekrigen er ovre. Dertil er der for mange og for hyppige knivstikkerier og skyderier, hvor primært indvandrerbander er involveret. Ydermere tilføjer indvandrerbanderne en dyb afstumpethed til bandekrigen, der mildest talt er udansk.

Først og fremmest kendetegnes indvandrerbanderne ved deres kollektive adfærd. De handler så at sige i flok og evner at mobilisere mange medløbere meget hurtigt, hvilket gør, at de har mindelser om små militser. Ydermere og måske værst af alt, så synes disse bander ikke at have nogen egentlig stopknap eller moralske skrupler. Kommer man i vejen for dem, skyder de med skarpt og mobiliserer opbakning på rekordtid. Endelig stopper konflikten ikke, når ambulancerne kommer. Alt for ofte oplever vi, at ambulancefolk og brandmænd angribes med stenkast, fyrværkeri osv., når de rykker ind i ghettoerne for at slukke brande og hjælpe mennesker i nød.

Også på Rungsted Strandvej endte det drabelige opgør med, at banderne og deres medløbere agerede truende overfor ambulancepersonalet. Det er samtidig blevet sådan, at bandekonflikten ofte fortsætter på skadestuen, hvor politiet må rykke ud og lægge en dæmper på gemytterne, og hvor stadig flere ansatte melder om overgreb og trusler om det samme. Jeg vil her blot citere krigskonventionerne vedr. angreb på redningspersonel fra Røde Kors hjemmeside om samme:

'Det Røde Kors, den Røde Halvmåne og den Røde Krystal giver særlig beskyttelse til sundhedspersonel, hospitaler, og ambulancer under væbnet konflikt. Kravet om særlig beskyttelse er nedfældet Genève-konventionerne og deres Tillægsprotokoller, og de velkendte symboler som du kan se nedenfor, er den visuelle indikation af, at vedkommende som bærer dem, har krav på beskyttelse.

Jeg er klar over, at bandekrigen ikke er en krig mellem stater og oprørsgrupper osv. Det ændrer bare ikke på, at det at angribe redningspersonel i forbindelse med en væbnet konflikt af hvilken som helst type, er decideret afstumpet og umenneskeligt, og der er tale om et normskred efter danske forhold af voldsomme dimensioner, der kalder på ekstremt hårde straffe i form af lange ubetingede fængselsstraffe og udvisning af udenlandske statsborgere, der engagerer sig i den slags aparte adfærd.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
22 kommentarer
Vis kommentarer