Chokerende udfald

'Hemin Dilshad Saleh anholdes i Barcelona af spansk politi efter at have flygtet fra dansk fængsling. Nu har han og hans hjælpere fået alt for milde domme, skriver Peter Skaarup (DF). POLITIFOTO
'Hemin Dilshad Saleh anholdes i Barcelona af spansk politi efter at have flygtet fra dansk fængsling. Nu har han og hans hjælpere fået alt for milde domme, skriver Peter Skaarup (DF). POLITIFOTO

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

En af den nyere Danmarks histories mere spektakulære fangeflugter har fået en afgørelse ved byretten i Næstved.

Udfaldet er mildest talt chokerende, og jeg sidder i skrivende stund og overvejer, hvad der foregår i det danske retssystem i disse år, for jeg kan ganske enkelt ikke få de ofte lave og nærmest symbolske straffe, der løbende uddeles til forhærdede kriminelle til at gå op med de mange lovstramninger, vi har vedtaget i Folketinget gennem årene.

Læs blot Ekstra Bladets dækning af dommen for den dramatiske flugt her: 'De tre NNV-medlemmer blev sammen med to bandebrødre og NNV-lederen Hemin Dilshad Saleh tidligere i dag dømt for den dramatiske flugt, som involverede to gasvåben skjult i en bradepandekage overtrukket med glasur og flødeskum. Et syvende medlem blev frikendt. Flugten kostede Hemin Dilshad Saleh et år og tre måneders fængsel og er bandelederens anden dom på få uger'.

En absurd lav straf. Dette signal til den forhærdede kriminelle er helt galt.

Bandelederen fik også hjælp af en anden ung mand, hvis rolle Ekstra Bladet beskriver således: 'Undervejs har den 18-årige nægtet sig skyldig og forklaret, at han alene troede, at han smuglede ulovlige mobiltelefoner ind til en indsat, som han ikke på forhånd kendte. Til retten forklarede han, at han havde modtaget 10.000 kroner for at medbringe kagen. Men da han i dag kunne forlade retten til fordel for friheden, sendte han først en hjertelig afskedshilsen til den dømte bandeleder.

- Habibi, min elskede bror. Næste sommer we come back, lød det fra den 18-årige mand, som ifølge politiet også har tilknytning til NNV.'

Jeg kan ganske enkelt ikke få de lave straffe til at stemme med de mange lovstramninger, vi har stemt igennem i Folketinget - efter at have vedtaget flere bandepakker etc. Tænk sig, at en organiseret flugt med brug af våben, trusler på livet, sabotage af politiets arbejde osv. blot udløser 6 måneders afsonet fængsel.

Derfor må justitsminister Nick Hækkerup (S) naturligvis stå skoleret i Folketingets Retsudvalg, hvor han må forklare denne og andre slappe domme ved de danske domstole. Det står mig i al fald krystalklart, at bandepakkerne og andre strafskærpelser slet ikke udnyttes fuldt ud ved domstolene, hvilket er helt uacceptabelt.

Der trænger til at blive strammet op ved domstolene og det kan kun gå for langsomt!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
131 kommentarer
Vis kommentarer