Den svenske berøringsangst

'Den kraftige stigning i antallet af gruppevoldtægter falder ikke overraskende sammen med, at Sverige åbnede sine grænser for syriske flygtninge og ikke-vestlige asylsøgere.' skriver Peter Skaarup.
'Den kraftige stigning i antallet af gruppevoldtægter falder ikke overraskende sammen med, at Sverige åbnede sine grænser for syriske flygtninge og ikke-vestlige asylsøgere.' skriver Peter Skaarup.

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

8 ud af 10 gerningsmænd til gruppevoldtægter i Sverige er ikke født i Sverige!

Og halvdelen af de resterende har forældre, der er født udenfor Europa. Det er med andre ord fortrinsvis ikke-vestlige, unge mænd, der har stået bag de 58 sager om gruppevoldtægter i Sverige de seneste fire år.  

Det er rystende læsning dét, som den svenske avis Aftonbladet bringer for dagen. Antallet af gruppevoldtægter er fordoblet i løbet af fire år. Gerningsmændene er mellem 15 og 20 år gamle, ofrene er piger og yngre kvinder. Og det allerværste er, at de svenske myndigheder og medier som de er flest fortier problemet.

For problemet er jo indlysende! Den kraftige stigning i antallet af gruppevoldtægter falder ikke overraskende sammen med, at Sverige åbnede sine grænser for syriske flygtninge og ikke-vestlige asylsøgere i det hele taget igennem de seneste årtier.  

Om de svenske myndigheders og mediers undertrykkelse af fakta skyldes frygten for islamofobi eller angsten for at påkalde sig vælgernes vrede forud for riksdagsvalget til efteråret – og samtidig give det indvandringskritiske parti Sverigesdemokraterne vind i sejlene – skal være usagt. Men de mange gruppevoldtægter bekræfter dét, mange har advaret om sker, når store grupper af unge mænd med ikke-vestlig baggrund kommer til Europa, hvor kulturen er så meget anderledes end der, hvor de kommer fra.

Problemet med gruppevoldtægter begået af unge ikke-vestlige asylsøgere er jo desværre et velkendt fænomen i de lande, der har modtaget store grupper af flygtninge og ikke-vestlige indvandrere. Mange husker den uhyggelige begivenhed i Köln nytårsnat 2015-2016, da en stor gruppe unge mænd, hærgede omkring banegårdspladsen og forulempede mange unge festglade kvinder. Nogle få var asylsøgere fra Irak og Syrien, som netop var ankommet til Tyskland men hovedparten af de 75 anholdte var unge mænd med udenlandsk baggrund, som havde boet i Tyskland i flere år. Også i Italien har der været gruopvækkende sager om gruppevoldtægter begået af asylsøgere.    

Aftonbladets gennemgang af de seneste 58 sager om gruppevoldtægter er chokerende læsning – for at sige det mildt. Især fordi de anklagede og dømte gerningsmænds forklaringer viser en foragt for kvinder og det svenske samfund. Ikke skyggen af anger eller fortrydelse at spore – tværtimod. Men ligeså måbende sidder man tilbage, når flere eksperter, som avisen har talt med, ikke vil anerkende at gruppevoldtægterne er kulturelt betinget, fordi det er meget få kulturer, der accepterer voldtægt.

Nu er jeg ikke typen, der siger; 'hvad sagde jeg' – det er problemet alt for alvorligt til. Men jeg tænker mit! Og jeg undrer mig over, at svenskerne ikke vil se sandheden i øjnene. Berøringsangsten overfor de store grupper af flygtninge og ikke-vestlige indvandrere med en helt anden kultur og religion, tjener ikke noget formål og man gør de pågældende en bjørnetjeneste. For hvis ikke de svenske myndigheder og medier åbent taler om problemet, så får disse unge mænd aldrig respekt for Sverige eller svenske kvinder.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
86 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen