'Det er grænsende til ulækkert'

Vi kan ikke være det bekendt, skriver DF's Peter Skaarup om bornholmske politikeres forslag om at skære i ældreplejen. POLFOTO
Vi kan ikke være det bekendt, skriver DF's Peter Skaarup om bornholmske politikeres forslag om at skære i ældreplejen. POLFOTO

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Vi kan ikke være det bekendt! 

At tilbyde vådservietter i stedet for vand og sæbe. Og et bad hver anden uge samt rengøring hver tredje uge er bare ikke i orden. Det kan vi ikke være bekendt overfor vores ældre medborgere.

Det er forargeligt, når kommuner i deres jagt på at finde besparelser retter blikket mod de plejekrævende ældre i eget hjem. Seneste eksempel fra Bornholm - hvor kommunen nu, i det sparekatalog den har udsendt, lige præcis vil tilbyde vådservietter i stedet for vand og sæbe, bad hver anden uge og rengøring hver tredje uge.

Bornholms kommune har, ifølge TV2 Nyhederne tirsdag, sendt forslaget i høring. Både Ældresagen og Ældrerådet skyder på forhånd forslaget ned. Alle kender de to organisationers holdning til at begrænse og beskære ældrepleje.

De ældre har for de flestes vedkommende knoklet et helt liv, betalt skat og været gode og nyttige samfundsborgere som så nu, hvor Bornholms kommune siger, at den skal finde syv millioner kroner, oplever, at der skæres på pleje af dem. Besparelserne sker bl.a. gennem beregninger af, hvor der kan spares to minutter her og tre minutter der.

Det er ikke godt nok! Kommunen kan jo også vælge at droppe at udbedre nogle huller i vejen eller vente med at plante nogle træer. Der er andre muligheder end at spare på ældreplejen.

Man kan med rette spørge de bornholmske politikere, om de selv ville være tilfredse med kun at komme i bad hver anden uge, og om det er noget, de vil tilbyde deres egen mor eller far. Det er grænsende til ulækkert og ikke dén ældrepleje, jeg mener, at vi som et velhavende velfærdssamfund kan være bekendt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste nyt
Mest læste
Seneste i Plus
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen