DF: Drop masketvang

DF's Peter Skaarup kræver bedre dokumentation for, at mundbind virker. Han kalder det 'dehumaniserende og demoraliserende' at skulle iføre sig maske. Foto:
DF's Peter Skaarup kræver bedre dokumentation for, at mundbind virker. Han kalder det 'dehumaniserende og demoraliserende' at skulle iføre sig maske. Foto:

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Det er meningsløst at tvinge alle danskere til at bruge ansigtsmaske, når der mangler den endelige dokumentation for påbuddet.

Vi befinder os i skrivende stund i en slags juridisk og menneskelig undtagelsestilstand. Verden er reelt gået af lave, og årsagen er den ubehagelige virus Covid-19. Den skal vi naturligvis fortsat tage yderst alvorligt. Men ligeså vigtigt skal vi samtidig finde en måde at leve og overleve med Corona-virussen på - således at samfundet ikke går helt i stå - og på en måde, så kuren ikke bliver værre end sygdommen.

Fornuftige afstandskrav, mindre forsamlinger, bedre håndhygiejne osv. kan vi stort set alle blive enige om, er vejen frem. Der, hvor filmen knækker er, når alle danskere tvinges til at bære en kirurgisk maske for at forhindre spredning af virus.

Masken er dybt ubehagelig at bære, særligt for mennesker med luftvejssygdomme og allergier, men også for alle andre. Endvidere er den dehumaniserende og demoraliserende at skulle iføre sig. Endeligt benytter mange den forkert og uhensigtsmæssigt.

Det virker derfor ude af proportioner at tvinge alle danskere til at bære maske i tide og utide - ikke mindst fordi forskerne kigger stadig på, om maskerne virker mod Covid-19-smittespredning.

Derfor er budskabet fra Dansk Folkeparti klokkeklart:

Drop den ekstra masketvang - i al fald indtil det er bevist, at det gør en forskel af betydning. Risikoen ved at overdrive tvangsforanstaltninger over for danskerne, er i øvrigt også, at den folkelige opbakning til Corona-indsatsen smuldrer. Derfor skal regeringen blive mere nuanceret og inddragende, før den beslutter nye tvangsindgreb mod danskerne.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
54 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT