DF: Vanvidsbilister skal direkte i fængsel

Ekstra Bladet har berettet om den 17-årige Natascha Arrild, der blev dræbt som passager ved siden af en vanvidsbilist.
Ekstra Bladet har berettet om den 17-årige Natascha Arrild, der blev dræbt som passager ved siden af en vanvidsbilist.

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Der har gennem noget tid være stor og berettiget fokus på vanvidsbilister og den manglende konsekvens over for disse. I dag kan vi i Ekstra-Bladet læse om en hensynsløs mand, der kørte sin 17-årige eks-kæreste i døden ved et vanvittigt ræs gennem en landsby.

I sidste uge kunne TV2 i detaljer beskrive, hvordan en afstumpet person ufortrødent fortsætter med at true alt og alle på livet ved sin vanvittige og livsfarlige kørsel.

Desværre har samfundet enten ikke evnen, midlerne, lovgivningen eller viljen til at sætte en stopper for en række af disse vanvidsbilister, hvilket ovenstående historier til fulde beviser. 

Forleden spillede regeringen så ud med et symbolpolitisk forslag, der går ud på at konfiskere vanvidsbilisternes køretøj. Det kan ingen vel nærmest være imod - måske bortset fra nogle uforsigtige leasingselskaber. Men som ovenstående historie så rigt illustrerer og som vedkommende vanvidsbilist, så klart udtrykker det, så er i al fald en del af dem 'røvligeglade': 

Derfor er regeringens forslag udtryk for ren symbolpolitik. Der skal således helt andre boller på suppen: 

Hård og øjeblikkelig fængselsstraf for vanvidskørsel. 

I Dansk Folkeparti ønsker vi naturligvis også øjeblikkelig beslaglæggelse af vanvidsbilisters biler - uanset ejerskab (lån ikke din bil ud til slige typer). Dernæst ønsker vi øjeblikkelig varetægtsfængsling og straksdom med en minimumsstraf på 3 måneders ubetinget fængsel. Herefter skal denne procedure fortsætte - blot skal fængslingens længde fordobles, hver gang vanvidsbilisten igen måtte blive stoppet, hvilket så vil 6 måneder anden gang osv! 

Sådanne hårde og konsekvente straffe vil naturligvis meget hurtigt medføre en adfærdsændring, da man ikke kan køre vanvidskørsel fra en fængselscelle.

Nu afventer vi så blot, om andre partier vil støtte forslaget. Man kan selvfølgelig frygte, om et flertal vil, dette når man ser på den tynde kop te, regeringen hidtil har leveret. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
130 kommentarer
Vis kommentarer