DR er blevet til penisfikseret plat-tv

- Jeg må ærligt tilstå, at jeg finder konceptet både plat, seksualiserende og ikke mindst upædagogisk, skriver Peter Skaarup om DR's nye børneprogram med 'John Dillermand'.
- Jeg må ærligt tilstå, at jeg finder konceptet både plat, seksualiserende og ikke mindst upædagogisk, skriver Peter Skaarup om DR's nye børneprogram med 'John Dillermand'.

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Ramasjang på DR har for nyligt introduceret de fire- til otteårige seere for en ny børneserie med det yderst deskriptive navn, 'John Dillermand'. Serien handler om en dansk mand, der har verdens længste tissemand, som han bruger til at vende pølser med på grillen og til at lufte hunde med osv.  

Ramasjang beskriver programmet således:

'Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Det får ham tit i problemer, og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved, at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.'

Jeg må ærligt tilstå, at jeg finder konceptet både plat, seksualiserende og ikke mindst upædagogisk. 

Hvad er pointen i at lave børne-tv om meterlange penisser? DR er som bekendt finansieret over licensen og gradvist direkte via skattekroner. Derfor har stationen nogle public service-forpligtigelser, herunder at medvirke til vores børns underholdning og dannelse. Vi kan derfor med rette stille krav til, at DR ikke seksualiserer og gør børnene endnu mere forvirrede om deres kønsorganer, end de måtte være i forvejen.

Jeg har derfor yderst svært ved at se, hvordan små drenge skal få et afslappet forhold til deres i sagens natur begrænsede størrelse penis, når Ramasjang gør det mandlige kønsorgan til noget uendeligt langt og fangarme-agtigt.

Jeg tror i bedste fald, 'John Dillermand' har den modsatte effekt af den tilsigtede, nemlig at både små drenge og piger forbinder en penis med noget helt urealistisk, som de derved forstår endnu mindre af.

I Ekstra Bladet kører der meget apropos en artikelserie om en ung mand med en angiveligt meget stor penis. Det vil sikkert fascinere nogle af bladets voksne læsere, og fred være med det. Men skal vi ikke overlade bekymringerne og glæderne ved forvoksede penisser til de voksnes univers og i stedet lade børn være børn?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
49 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.