Drabene i Københavns Havn kunne være undgået

Der tændes lys for og sørges over drabet på de to amerikanske kvinder.
Der tændes lys for og sørges over drabet på de to amerikanske kvinder.

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Tragedien i Københavns Havn, hvor to amerikanske studerende døde efter at være påsejlet af en vandscooter, kunne måske være undgået.

Den unge mand, der førte vandscooteren og hensynsløst bragede ind i den båd, de unge kvinder befandt sig i, var, ifølge BT, prøveløsladt fra fængslet. Men det burde han ikke have været.

Samtidig kunne vi godt ønske os mere politi i de danske havne, så den form for vanvidssejlads effektivt kan stoppes.

Den hensynsløse unge mand, der endte med at påsejle båden med de amerikanske kvinder, var i gang med at afsone en fængselsstraf for røveri. Det er en mærkesag for os i Dansk Folkeparti, at vi vil have lange og konsekvente straffe for personfarlig kriminalitet, hvilket et røveri må siges at være.

Filosofien bag lange straffe er at holde afstumpede mennesker inde bag tremmer, så de ikke begår ny personfarlig kriminalitet. Det er derfor rystende, at Kriminalforsorgen lader en åbenlyst afstumpet person ræse afsted på en vandscooter, hvor han i mine øje i stedet skulle være bag lås og slå for at afsone sin reststraf!

Jeg ved godt, at Kriminalforsorgen har en filosofi om, at de kriminelle gradvist skal udsluses, men i så fald vil jeg gentage: Nej, ikke hvis de har begået personfarlig kriminalitet. Og så skal de heller ikke have strafnedsættelse. Endvidere forstår jeg ikke, at en af de andre deltagere i vanvidssejladsen havde fået bevilget weekendudgang, fordi man på sådan en udgang meget nemt kan blive fristet til at gå i byen og begå nye dumheder, hvilket jo i den grad skete her.

Skulle han overhovedet udsluses gradvist, skulle det have været for at gå til undervisning, terapi eller til en eller anden opbyggelig aktivitet, men da ikke for at hænge ud med sit mere eller mindre kriminelle slæng.

At to unge kvinder måtte lade livet i Københavns Havn er en forfærdelig tragedie – både for kvinderne og for deres familier. Det er bestemt ikke en sag, der gavner Danmarks omdømme i udlandet. Men vigtigst af alt må læren af denne tragedie være, at vi rent faktisk mangler mere politi i Danmark, herunder på vandet, som hidtil har været underprioriteret.

Endvidere må vi bare konstatere, at afstumpede typer, som begår personfarlig kriminalitet, IKKE skal have forkortet deres strafafsoning og da slet ikke have weekendudgang under afsoning. Hårdkogte kriminelle skal have lange og hårde straffe, så de ikke umiddelbart kan komme ud igen og sætte andre menneskers liv på spil.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
22 kommentarer
Vis kommentarer