Dybt rystende, at DR underviser børn i tissemænd

'Jeg er dybt rystet over, at nogen på DR Ultra kan få den tanke, at småbørn skal undervises i tissemænds former,' skriver Peter Skaarup. Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau/Scanpix
'Jeg er dybt rystet over, at nogen på DR Ultra kan få den tanke, at småbørn skal undervises i tissemænds former,' skriver Peter Skaarup. Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau/Scanpix

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Forleden blev jeg opmærksom på en højst mærkværdig børneudsendelse på DR Ultra med følgende titel:

'Ultra smider tøjet: Hvilken tissemand er mest almindelig?'.

Hertil skal tilføjes, at DR har valgt at lade udsendelsen være passende for børn ned til 7 år. Udsendelsen starter lige på og hårdt. En gruppe midaldrende mænd står i morgenkåbe og er åbenlyst nøgne indenunder. Studiet er samtidig fyldt med småbørn, der filmes, mens de midaldrende mænd blotter deres tissemænd, hvorefter nogle små piger og drenge bedes om at vurdere de voksne mænds tissemænd.

Er tissemændene normale, lyder spørgsmålet. Her står jeg af.

Jeg fandt ærligt talt optrinnet lige dele frastødende og ufrivilligt komisk – havde det ikke været for de mindreårige børn i studiet og alle dem ude bag skærmen – der var blevet taget som gidsler af og i DR Ultras aparte 'børneprogram om tissemænd'.

Jeg er dybt rystet over, at nogen på DR Ultra kan få den tanke, at småbørn skal undervises i tissemænds former – det samme gælder det tilsvarende program om tissekoner – allerede i en alder af 7 år. Hvad handler det egentligt om? Hvad skal småbørn i øvrigt få ud af at kigge på voksnes kønsorganer, når deres egne jo slet ikke er udvoksede eller færdigformet fra naturens side?

Børnene kan jo ikke identificere sig med voksnes kønsorganer og tænker ikke i de seksualiserede baner som voksne mænd, 'der måler tissemænd' - for nu at bruge et populært udtryk - gør.

I min optik skal små børn have lov at være børn. De skal ikke indføres i de voksnes tissemands-univers og tvinges til at se på nøgne midaldrende mænd og kvinders kønsorganer. Jeg betragter det som en slags mentalt overgreb på børnene og deres barnlige og uskyldige børneunivers. Det er moralsk forkasteligt.

Jeg håber, det var en enlig svale, en såkaldt svipser, fra DR Ultras side. Der kunne i al fald meget nemt opstå mistanke om urent trav og meget forkerte tanker om børn og deres seksualitet, når voksne mennesker på landets førende og statsfinansierede TV-kanal blander børne-TV sammen med voksnes kønsorganer og opfattelsen af disse som 'normale' eller ej.

Den glidebane bør stoppes lige på stedet.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
205 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri