Endnu en hensynsløs begravelse

Det er hensynsløst midt i en corona-pandemi, at muslimer samles i for stort tal til begravelser som her i maj, hvor digteren Yahya Hassan blev begravet, mener Peter Skaarup. Foto: Joachim Ladefoged
Det er hensynsløst midt i en corona-pandemi, at muslimer samles i for stort tal til begravelser som her i maj, hvor digteren Yahya Hassan blev begravet, mener Peter Skaarup. Foto: Joachim Ladefoged

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Så skete det igen. Endnu et bandemedlem fra det muslimske miljø i Aarhus var blevet likvideret og skulle naturligvis begraves. 

Den sørgende familie samledes til et sidste farvel, hvilket de er i deres gode ret til. Problemet var ikke familiens sorg og behov for at sige et sidste farvel til deres dræbte søn. 

Problemet var og er, at vi er midt i en corona-pandemi, der ikke blot truer de svageste danskere (og indvandrere) med en tidlig og ofte pinefuld død, men hele samfundsøkonomien. Derfor har myndighederne valgt at sætte en grænse for, hvor mange mennesker der må forsamles. Disse grænser er ekstremt vigtige at overholde, så vi undgår såkaldt superspredning af Corona-virus.

Da corona-epidemien var på sit værste i foråret, læste jeg om danske familier, der var blevet bedt om kun at invitere de ti nærmeste familiemedlemmer. De blev givetvis kede af det, men de overholdt reglerne.

Når mere eller mindre berygtede typer som Yahya Hassan etc. desværre afgår ved døden, dukker der i hundredvis af følgere op til begravelsen - selvom langt de fleste må formodes maksimalt at være perifere bekendte. Det kommer ovenikøbet oven på en periode, hvor smittetallene er eksploderet i indvandrermiljøerne, der rent faktisk står for 2/3 af alle nye smittetilfælde, hvor især Aarhus har været plaget af problemet.

Det er derfor decideret provokerende og hensynsløst, når vi gang på gang oplever, at der er alt for mange deltagere til muslimske begravelser.

Endelig er det trist at opleve hvordan politi- og myndigheder undlader at gribe ind og uddele bøder. Derfor ligner det efterhånden begyndelsen på en ny 'retsorden', hvor repræsentanter fra minoritetsmiljøerne opfører sig uansvarligt uden nogen former for konsekvenser fra myndighedernes side, mens danskere der bryder reglerne nemt risikerer bøder.

Det er en meget trist udvikling. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
113 kommentarer
Vis kommentarer