EU-partierne og deres evige skræmme-kampagner

Torsdag vedtog et enigt Folketing loven om Danmarks tilknytning til Europol. Få timer senere gjorde et næsten enigt Europa-Parlament det samme.

Både i valgkampen op til og i tiden efter folkeafstemningen om retsforbeholdet i december 2015 har Folketingets EU-partier brugt bunker af tid og barske ord om dels hvor uansvarlige Dansk Folkepart - og dermed de danske vælgere - er, dels på kontante udtalelser om, hvad der ikke kan lade sig gøre for Danmark, hvis ikke vi klappede hælene sammen og sagde ja til at afgive dansk selvstændighed for at tilslutte os Europol i sin nye form.

Som bekendt anbefalede Dansk Folkeparti danskerne at sige 'nej tak' til Venstre-regeringens plan om at afskaffe det danske retsforbehold for på den vej at sikre fortsat dansk medlemsskab af Europol. Vi mente og mener, at det var en uhyrlig pris at betale, og vi sagde, at selvfølgelig kunne Danmark efter et nej få en god aftale om Europol.

Skoven af eksperter, både de faktiske og dem, der gerne vil lyde kloge, men ikke er det, og en hel EU-hær af politikere forsøgte at skræmme danskerne til et ja. Pædofile ville få let spil, hvis vi stemte nej, og Danmark ville blive isoleret, hvis ikke vi sagde ja.

Danskerne holdt, som de fleste husker, hovedet koldt og sagde nej tak trods truslerne om dermed nærmest at have en ambition om indirekte at hjælpe pædofile med deres overgreb og om, at efter et nej ville det tage Danmark 4-6 år at få en aftale om Europol, mindst. Nu, mindre end halvandet år efter afstemningen og selv om regeringen intet foretog sig i adskillige måneder, kunne Folketinget vedtage loven om Danmarks tilknytning til Europol.

Som dagbladet Information sagligt og modigt skrev i en leder i marts: 'Dansk Folkeparti fik ret.'

Det er en glædens tid! Men jeg synes oprigtigt, at en række politikere og såkaldte eksperter har grund til at skamme sig. Nedenfor et par citater til eftertanke.

'Hvis det nu går hen og bliver et nej, så beholder vi retsforbeholdet, sådan som det er i dag. Og så betyder det altså ikke, at tingene er, som de har været. Så betyder det, at Danmark må forlade Europol.' (Nick Hækkerup (S), 20. september 2015).

'Til forskel fra historien er der nu den særlige situation, at vi glider ud af Europol-samarbejdet, hvis ikke vi får vores forbehold gjort om, så vi kan vælge os til.' (Lars Løkke Rasmussen (V) 20. maj 2014).

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen