Annonce:
Annonce:

'Forbud mod LTF – bandernes fødekæde skal stoppes'

Annonce:
Følg Opinionen

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Det var en glædens dag – tirsdag den 4. september 2018 - da Københavns Politi besluttede at forbyde og opløse den voldelige og kriminelle bande Loyal to Familia (LTF) med omgående virkning. 

Efter at vi i flere år har diskuteret, om vi overhovedet kan forbyde en voldelig og kriminel bande som LTF, er det rigtig fint, at Københavns Politi med Rigsadvokatens bemyndigelse tager tyren ved hornene og forbyder den kriminelle bande. Også selv om det, ifølge Grundloven, traditionelt har været ualmindelig svært at forbyde en forening. 

For Grundloven er så viseligt indrettet, at magthaverne ikke bare kan forbyde og opløse en forening, de ikke bryder sig om. Ifølge Grundlovens paragraf 78 stk. 2 kan en forening kun forbydes, hvis den virker ved vold eller søger at opnå sit mål ved vold eller trusler om vold.

Annonce:

Og det er netop her, at Københavns Politi har de bedste argumenter for at forbyde og opløse LTF. For når det drejer sig om Loyal to Familia, er der ikke noget at betænke sig på. Ingens rettigheder er blevet overtrådt med et forbud. Ingens ytringsfrihed er blevet undertrykt. Er der en forening, der udelukkende virker ved vold og har kriminalitet som eneste mål – ja, så er det Loyal to Familia.

LTF foretager sig absolut intet i retning af sociale eller velgørende formål. LTF mener ikke noget om noget, de ytrer sig ikke om noget som helst og har som andre foreninger ingen formålsparagraf eller fundats, som andre udenfor kan sætte sig ind i, hvis man skulle have lyst til at deltage i foreningen. Og hvor andre kriminelle organisationer trods alt forsøger at dække sig ind som 'en klub for motorcykel-interesserede' – så har LTF intet formål. Ingen hjemmeside, ingen organisation, ingen ledelse, intet klubhus.

Loyal To Familia fokuserer kun på salg af hash og anden narkotika, vold og afpresning samt opkrævning af beskyttelsespenge. Det handler kort sagt om penge og dermed magt. 

Annonce:

I løbet af sommeren og efteråret 2017 var der ikke mindre end 42 skudepisoder, der havde relation til LTF. Ikke at alle skyderier var foretaget af LTF-medlemmer – men LTF lå i åben krig med en anden kriminel bande, der også er funderet i indvandrermiljøet på Nørrebro – nemlig den nu tilsyneladende opløste gruppe 'Brothas', der havde sit udspring i Mjølnerparken på Ydre Nørrebro. Tre unge mænd blev dræbt og 25 blev såret inden en våbenhvile blev indgået.      

Der er sikkert en enkel blødsøden socialarbejder i kommunen, en venstreorienteret antropolog med interesse for mellemøstlige machokulturer, der vil hævde, at indvandrerbander som LTF udgør et socialt samlingssted for marginaliserede unge. Et ståsted, en identitet. Men hvilken identitet. En identitet, der har sit udspring i en mellemøstlig mafiakultur, som sikkert passer fint til bazarren i Damaskus, Istanbul eller Islamabad – men som bare ikke harmonerer med et retssamfund som Danmark.

Nu afventer vi med spænding den retssag, der skal prøve politiets og Rigsadvokatens beslutning om at forbyde og opløse LTF. Jeg har tiltro til det danske retssystem og tror på, at et forbud vil lykkes denne gang og ser desuden frem til, at alle LTF-medlemmer, der ikke er danske statsborgere, sendes ud af landet.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
99 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: