Gør livstidsdomme livsvarige igen

Arkivfoto: Anette Sønderby Madsen
Arkivfoto: Anette Sønderby Madsen

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Danmark er igennem de senere år blevet ramt af en række uhyggelige mordsager, hvor helt uskyldige ofre er blevet taget af dage på den mest bestialske måde.

Lad mig eksempelvis nævne den berygtede ubådssag, hvor Peter Madsen seksuelt misbrugt og derefter parterede og myrdede en svensk journalist. Der er også den helt utilregnelige og særdeles farlige 'Amagermand', Marcel Lychau Hansen, der voldtog adskillige kvinder og piger og endvidere dræbte nogle af sine ofre.

Begge disse ekstremt farlige og emotionelt afstumpede mordere kan om få år være på fri fod igen, fordi en livstidsdom – desværre og helt misvisende - slet ikke betyder fængsel på livstid.

I Dansk Folkeparti mener vi, at tiden må være kommet til at gøre op med de blødsødne straffe til hårdkogte mordere. Det vil konkret betyde, at en morder, der fremover idømmes fængsel på livstid, rent faktisk kan og skal se frem til at være fængslet livet ud! Slut skal det være med at tillade forhærdede mordere at slippe ud før tid, hvorefter de pårørende til dræbte risikerer at støde ind i mordere.

Det handler både om retsfølelsen og retfærdighed.

Forestil dig, at den forhærdede børne- og kvindemorder Peter Lundin om få år igen er at finde på de danske gader og stræder, fordi hans livstidsdom overhovedet ikke gælder livet ud. Det vil i så fald ikke være første gang, at han slap ud før tid, da han også er dømt for drab på sin mor i USA, før han slap ud før tid (i USA) og kom til Danmark, hvorefter han myrdede sin danske kæreste og hendes to fuldstændigt sagesløse børn. Jeg finder tanken om, at nogle af de nævnte mordere skulle kunne gå frit rundt på gaden i Danmark inden for ganske kort tid fuldstændigt ubærlig.

Samtidig med, at vi har problemer med disse forhærdede mordere, er der opstået et problem med indvandrerbander, der alt for ofte skyder vildt omkring sig. Det betyder i sagens natur også, at drabsraten i bandemiljøerne er stigende. Når det gælder bandemedlemmer med på mord på ’CV’et’ ved vi jo udmærket, at dette medfører, at de stiger til vejrs internt i bandernes hierarki. Det betyder derfor i sagen natur, at det er ekstremt vigtigt, at de ikke kan udnytte den prestige, det ufatteligt nok giver i bandemiljøerne, at have myrdet for banden, til at ekspandere deres magt på gaden. De skal derfor også spærres inde resten af deres liv!

Det vil koste et tocifret millionbeløb at forvandle de mere symbolske livstidsdomme i dag til ægte livstidsdomme. De penge, mener vi i DF, skal findes på en udvidet hjemsendelsesordning af indvandrere, hvis lande ikke længere er plaget af konflikt, hvorfor de ikke længere kan påberåbe sig flygtningestatus. Det skal således være slut med korte og misvisende livstidsdomme – og det kan kun gå for langsomt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
136 kommentarer
Vis kommentarer
Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.