Hun er på vej til at pantsætte Danmark

'Det er i sandhed en forfærdelig ringe aftale den danske statsminister har indgået,' skriver Peter Skaarup om Mette Frederiksens ja til den nye budget- og redningsaftale i EU. Foto: Reuters
'Det er i sandhed en forfærdelig ringe aftale den danske statsminister har indgået,' skriver Peter Skaarup om Mette Frederiksens ja til den nye budget- og redningsaftale i EU. Foto: Reuters

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Jeg har sjældent på en og samme tid moret mig over - og samtidig været dybt chokeret over - at en statsminister har forsøgt at sælge en så voldsom kontingent-stigning, som den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen accepterede i denne uge på alle danskeres vegne - og i generationer fremover - der beløber sig til i alt 4,5 milliarder kr. årligt!

4,5 milliarder kr., der i stedet kunne være blevet brugt på højere pension, bedre ældrepleje, ansættelse af 7.500 flere sygeplejersker, på flere politibetjente og sagsbehandlere eller tilsvarende.

Det blev altså heller ikke Arnes tur denne gang – men det blev derimod Marios tur - endnu en gang. Socialdemokratiet og Venstre for den sags skyld ved man altid, hvor man har, når det gælder om at holde hånden under de syd- og østeuropæiske lavskattelande. Lande, hvor indbyggerne går tidligere på pension end danskerne, ofte har pæne private formuer og altså betaler lavere skatter end os danskere.

Men det bliver værre endnu – EU bliver nu officielt skatteopkræver.

Italien, der igen er ledet af en inkompetent socialistisk regering - der i modsætning til den tidligere regering - igen lader migranter oversvømme landet i tusindvis på vej til evig forsørgelse i EU - står til at nå en statsgæld på 150% af BNP, når året er omme. Den er altså tre gange større end den danske statsgæld.

Statsgælden skyldes årtiers politisk inkompetence, korruption og ødselhed, hvilket helt basalt truer Euroens overlevelse – sammen med de øvrige sydeuropæiske fallitboer, inklusive Frankrigs statsgæld.

Frankrig, der ikke har haft overskud på statens budgetter mange årtier i træk. Ikke nok med, at nordeuropæerne skal donere næsten 3000 milliarder kr. til de syd- og østeuropæiske lande, så skal disse lande samtidig have adgang til lån i størrelsesorden 2600 milliarder kr., - lån som bl.a. danske skatteydere skal garantere, hvis f.eks. de potentielle italienske fallenter ikke betaler tilbage.

Sidst, men på mange måder værst bliver det, at EU nu har fået ret til selv at indkræve skatter. Det betyder, at den Europæiske Union, som engang blev erklæret stendød, nu kan opkræve skatter på finansielle ydelser og teknologi. Det er i sandhed en forfærdelig ringe aftale den danske statsminister har indgået, og den vil i værste fald pantsætte danskerne i generationer, hvis de sydeuropæiske fallitboer ikke kan reddes på trods af de urimeligt høje tilskud til deres samfundsmodeller.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
176 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby