IS ligner lige nu en parentes i verdenshistorien, men ...

' Grunden til terrororganisationens opståen var, at Irak var fanget i et sekterisk og politisk kaos, mens Syrien blev ramt af en ulykkelig og uløselig borgerkrig, hvilket åbnede for, at Islamisk Stat kunne rykke ind,' skriver Peter Skaarup. Foto: AP
' Grunden til terrororganisationens opståen var, at Irak var fanget i et sekterisk og politisk kaos, mens Syrien blev ramt af en ulykkelig og uløselig borgerkrig, hvilket åbnede for, at Islamisk Stat kunne rykke ind,' skriver Peter Skaarup. Foto: AP

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Verdens ondeste mand døde på dramatisk vis.

Det var ikke hvem som helst, der natten mellem lørdag og søndag endte sine dage med at sprænge sig selv og sin familie i luften, da amerikanske specialstyrker var tæt på at fange ham. Tilsyneladende fanget i en tunnel valgte verdens nok ondeste mand meget symbolsk og teatralsk at sprænge sig selv og sin nærmeste familie i stumper og stykker. Som et gammelt ordsprog lyder: Den, der lever ved sværdet, dør ved sværdet.

Islamisk Stats nådesløse leder, Abu Bakr al-Baghdadi, der for blot fem år siden udråbte 'kalifatet' i dele af Irak og Syrien, hvilket i bakspejlet kan synes en smule hovmodigt, levede et liv som verdens mest eftersøgte og vel nok mest forhadte menneske.

De af Islamisk Stat kontrollerede områder blev kendt for ekstrem undertrykkelse af alt og alle. Kvinder blev pakket ind i burkaer og holdt hjemme, homoseksuelle og alle former for 'afvigere' blev myrdet på bestialsk vis, og de stakkels yahzidi-kvinder blev som gruppe tilfangetaget, misbrugt og solgt som sexslaver.

Islamisk Stats kalifat blev billedet på den ultimative ondskab, undertrykkelse, blindt had og vanvid. Grunden til terrororganisationens opståen var, at Irak var fanget i et sekterisk og politisk kaos, mens Syrien blev ramt af en ulykkelig og uløselig borgerkrig, hvilket åbnede for, at Islamisk Stat kunne rykke ind og erobre store områder i de to lande.

Men lige så hurtigt man kan komme til magten og erobre verden - når man har medvind, og der mangler modstand udefra - lige så hurtigt kan det gå den anden vej igen. Og det var fuldstændigt uundgåeligt, at Islamisk Stat med sin vanvittige, morderiske og undertrykkende adfærd ville løbe ind i modstand og til sidst blive besejret.

Men alligevel synes islamisterne på mange måder at være ved godt mod, og alle efterretningstjenester er på stikkerne - og har været det i årtier. Islamismen er kommet for at blive, og al-Baghdadis død vil næppe ændre på det faktum, selvom IS nu kun findes i det skjulte.

Islamisk Stat er billedet på en voldsom og destruktiv gren af islam.

Jeg er på ingen måde ekspert i islam og alle dens afarter, retninger og grene. Men hvordan vi end vender og drejer det, så var og er Islamisk Stat udsprunget af - og en del af - det islamiske verdensbillede. Man skal således ikke bladre ret længe i Koranen, før man falder over ret voldsomme udbrud og opfordringer til bestialske handlinger. Læs selv sura 4.89 eller sura 9.5 i Koranen. Det er artige sager.

Jeg skal ikke kunne sige, hvor mange muslimer der tager Koranen helt eller delvist bogstavelig, eller hvor mange der mener, at Islamisk Stat var mere eller mindre rettroende muslimer eller ej. Det korte af det lange er, at de muslimsk-dominerede lande og samfund - og i Danmark udsatte boligområder med mange muslimske beboere - alle som en er præget af manglende fred, demokrati, ligestilling samt plads til andre religiøse såvel som seksuelle minoriteter.

Det betyder ikke, at vi skal skabe unødige konflikter og piske en stemning op. I Dansk Folkeparti er vi ubetingede tilhængere af et demokratisk og ordentligt samfund, hvor vi via demokratiske institutioner og organer - Folketinget, kommunalbestyrelser, foreninger osv. - indfører lovgivning og regler, der passer et flertal af danskerne og samtidig sikrer beskyttelse af minoriteter.

Det er efterhånden min bedste overbevisning, at terroristerne fra Islamisk Stat samt de alt for mange uintegrerbare indvandrere fra Mellemøsten i Danmark såvel som resten af EU har skabt en stemning af vrede og afmagt mod de politikere, der prædiker åbne grænser, åbne kasser og total lydighed ift. til 'konventionerne'.

Vi skal ikke rette os blindt efter konventioner, der er skrevet på baggrund af en helt anden historisk virkelighed, hvis de står i vejen for at løse konkrete, nutidige problemer. Vi skal først og fremmest følge vores sunde fornuft og beskytte danskerne og det danske samfund.

Islamisk Stat ligner lige nu en uhyggelig parentes i verdenshistorien, men virker dog samtidig som en påmindelse om, at der findes seriøst mørke kræfter i og omkring Mellemøsten, der ønsker at sprede en rædselsfuld og morderisk version af islam, ikke bare i Mellemøsten, men også i Europa, der nu har en betydelig muslimsk befolkningsandel.

Den støtte og opbakning som Islamisk Stat har modtaget i den muslimske verden, bør være en øjenåbner for os alle, og burde ikke mindst være det for de mange fredelige muslimer, vi ved findes, men som ikke har optrådt samlet, endsige markant og - kan man mene - nærmest slet ikke har optrådt og reageret som gruppe med afvisning og vrede på Islamisk Stats uhyrligheder.

Det sidste borger ikke godt for fremtiden. Skal de oprindelige europæere kunne leve og trives i harmoni med de relativt mange muslimske indvandrere og efterkommere, så kræver det, at muslimerne i Danmark og EU tilpasser sig moderne, demokratiske normer for fredelig sameksistens.

Lige nu og her må opfordringen herfra således være at mindske indvandringen fra Mellemøsten til et absolut minimum, øge fokus på en fredelig integration af de allerede tilkomne og have fokus på repatriering af flygtninge. Skulle der blandt indvandrerne til Europa være sympatisører af IS, må de selvfølgelig udvises så hurtigt som absolut muligt. Islamisk Stat bør og skal udryddes en gang for alle.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
38 kommentarer
Vis kommentarer