'Jamen, hvad sker der? Jeg kan næsten ikke få luft'

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Det er glædeligt, at Socialdemokratiet nu er parate til et asyl-stop. Det har Dansk Folkeparti advokeret for i mange år og har tidligere fremsat lignende forslag uden opbakning.

Men verden står jo heldigvis ikke stille, og i DF glæder vi os over, at S melder så klart ud i udlændingepolitikken. Man kunne jo få det indtryk, at realiteterne har ramt socialdemokraterne – og vi bakker helhjertet op om forslaget.

Socialdemokraterne skriver i udspillet, at der er tale om et valgoplæg, men hvorfor dog vente med et godt initiativ til efter et folketingsvalg…?

Der er mig bekendt lang tid til et folketingsvalg, så hvorfor ikke komme i gang med at overbevise særligt Venstre om, at netop asylstop og tanken om asyl-lejre i Nordafrika eller Mellemøsten er den rette vej, og at den selvfølgelig kan gennemføres, hvis vi VIL.

Flygtninge og immigranter venter jo ikke, og når det rygtes blandt menneskesmuglerne i Mellemøsten og Nordafrika, at Danmark snart er lukket land - så får de travlt med at vride de sidste penge ud af de desperate immigranter.

Så fra Dansk Folkeparti lyder der et højlydt 'hurra', og vi vil gerne kvittere for Socialdemokratiets offensiv og melder os klar til at bakke op om et glimrende forslag. Vi kunne ikke have gjort det meget bedre. Så lad os komme i gang nu i stedet for at vente til efter et folketingsvalg, der såmænd nok er et års tid væk.

Det er i det hele taget interessante tider netop nu. I weekenden følte Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, i et interview med Berlingske sig foranlediget til at melde ud, at han ikke er en slapper i udlændingepolitikken, og han var ligefrem arkitekten bag regeringens forslag til et paradigmeskifte på flygtningeområdet under forhandlingerne med Dansk Folkeparti før jul.

Faktisk siger Kristian Jensen, ifølge interviewet, at han er oprigtigt optaget af at få genskabt det gode forhold til DF’s formand Kristian Thulesen Dahl, fordi Venstre og Dansk Folkeparti er kernen i det borgerlige Danmark. Nye og glædelige toner fra finansministeren, som jeg gerne vil kvittere for.

Og senest meddeler den radikale leder, Morten Østergaard, minsanten, at han er træt af sin indre halalhippie. Fremover vil Morten Østergaard ikke reagere instinktivt i udlændingepolitikken og er tilsyneladende parat til at stille skrappere krav til beboere i ghettoer.

Jamen, hvad sker der? Jeg kan næsten ikke få luft.

Er valget lige om hjørnet – eller har både Socialdemokraterne og de radikale hørt på vandrørene, at regeringerne i Tyskland og Frankrig arbejder med nye stramme asyl- og flygtningepolitiske udspil….? Det vil være befriende hvis også Europas store lande nu er parate til at se realiteterne i øjnene og erkende, at vi må stramme op.      

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
22 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen