Kriminelle bander skal forbydes og opløses

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Bandekrigen i Aarhus er i den grad gået over gevind.

Situationen kalder på helt nye og mere barske tiltag. Bander må og skal forbydes, slet og ret fordi der tydeligvis er tale om dybt kriminelle organisationer. Grundlovens paragraf 78 taler om, at foreninger, der virker ved vold eller opfordrer til vold, skal opløses. Det lever de kriminelle bander til fulde op til.

Der går nærmest ikke en dag, uden at nye ofre for bandekrigen i Aarhus dukker op på byens hospitaler. Kuglerne flyver om ørerne på borgerne, og der udspiller sig en række episoder, der giver mindelser om amerikanske gangsterfilm.

Det går ekstremt hårdt for sig i konflikten mellem Black Army og Loyal to Familia, og hvilke andre indvandrerbander, der end måtte være involveret i dette vanvid. Og det er netop indvandrerbander, der lige nu sætter hele bydele i Aarhus i en permanent undtagelsestilstand.

Det er ikke bare uacceptabelt. Det truer også helt almindelige danskere, der prøver at leve et fredeligt liv. Men bandemedlemmerne er iskolde og bedøvende ligeglade med, om deres indbyrdes krig skal komme til at ramme nogle helt uskyldige.

De voldsomme og helt ukontrollable kampe mellem banderne i Aarhus handler naturligvis om at erobre territorium, hvorfra banderne så kan dominere og drive lyssky virksomhed. Bandemedlemmerne har længe haft det for nemt. Straffene for vold, røverier og narkotikahandel er for lave og bør straks sættes op. Samtidig bør straffene skærpes og sanktionsmulighederne forbedres mod bandemedlemmerne.

Selvfølgelig skal de generelle straffe for at skyde mod andre og stikke med kniv sættes i vejret lige med det samme, men vi bør indføje i straffeloven, at det skal være en skærpende omstændighed, at det sker som led i en bandekrig. Anklageren skal gå efter ubetinget udvisning af udenlandske bandemedlemmer, og der skal aldrig være mulighed for løsladelse før fuld afsoning.

Nogle vil sikkert hævde, at de unge og uforudsigelige bandemedlemmer ikke lader sig skræmme af højere straffe, hvilket jeg dog er uenig i. Der er til gengæld ingen tvivl om, at bandemedlemmerne ikke kan gøre de danske gader og stræder usikre, når de sidder i fængsel - eller endnu bedre; når de er udvist til deres oprindelseslande.

Hårde straffe gør det ikke alene, for der skal også sættes mere politi ind i kampen mod banderne. Det vil betyde, at vi skal have frigjort politibetjente yderligere fra administrativt arbejde og have Hjemmeværnet til at aflaste politiet i forbindelse med rutinebevogtningsopgaver.

I det hele taget skal politistyrken oprustes, og flere midler skal føres over i politiets tjeneste. Vi skal have sat langt flere politifolk ind mod bandemedlemmerne, som i langt højere grad skal fængsles for blot den mindste forséelse. Jeg vil derfor ikke blot opfordre justitsministeren til at rulle det tunge skyts ud mod banderne, men også bede om en lynplan for at få bremset bandernes vanvittige adfærd i Århus og de andre store danske byer.

Rockerbander skal forbydes og opløses, – det må kunne lade sig gøre. Nok er mere end nok!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
140 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri