Kriminelle skal ikke kunne skifte navn

Angelo Levakovic her har skiftet navn til Christiansen. Men det skal være slut med, at en forhærdet Levakovic bliver til en Christiansen, hvis det står til Dansk Folkeparti, skriver Peter Skaarup. Privatfoto
Angelo Levakovic her har skiftet navn til Christiansen. Men det skal være slut med, at en forhærdet Levakovic bliver til en Christiansen, hvis det står til Dansk Folkeparti, skriver Peter Skaarup. Privatfoto

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Det kan lyde som et emne i den mindre dramatiske ende af kriminalitets-skalaen - i en tid med voldsom stigning i voldsanmeldelserne, terroranholdelser og et Sverige med daglige bombesprængninger.

Men tænk nu alligevel over det et øjeblik:

Du står og skal leje din bolig ud. Alt går godt. Din nye lejer, Christiansen, ser noget sydlandsk ud, men pyt med det, det gør din bedste ven også, og den nye lejer har kontanterne klar, taler flydende dansk og virker umiddelbart venlig og charmerende.

Fast forward to måneder. Din fremlejede lejlighed ligner nu en ruinhob, dine tidligere naboer kimer dig ned konstant, for dit nu hærgede hjem ligner mest af alt en sigøjnerlejr, for din nye lejer hed oprindeligt Levakovic og var vanekriminel, hvilket hans navneskifte til Christiansen dog havde dækket over ved udlejningen.

Der er naturligvis ikke kun udlejere, der kan få problemer med dybt kriminelle, der har skiftet navn. Arbejdsgivere kan jo heller ikke nødvendigvis gennemskue, at de står overfor en vanekriminel, men kan evt. bede om en straffeattest. Den mulighed har almindelige danskere dog ikke.

De fleste af os må stole på Google og andre søgeoptioner, når vi vil gennemføre et baggrundstjek på nogen, vi ønsker at have kontakt med. Sagen er blot den, at der findes yderst udspekulerede kriminelle, herunder den kendte af slagsen, der ikke blot skifter navn efter en dom, men også før en forventet dom, hvorefter de så kan skifte tilbage til det gamle navn igen - efter endt afsoning - på papiret pletfri, fordi de har skiftet tilbage til det gamle 'rene' navn:

Det skal derfor være slut med, at en forhærdet Levakovic bliver til en Christiansen, hvis det står til Dansk Folkeparti. Når man er voksen nok til at smadre andre menneskers liv, må man også være voksen nok til at stå ved det efterfølgende - sålænge der står noget på straffeattesten - og ikke gemme sig bag et falsk navn.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
59 kommentarer
Vis kommentarer