Kvinder mister deres peberspray

Vi er midt i endnu en #metoo-bølge, så hvorfor vil regeringen fratage danske kvinder en chance for at forsvare sig selv mod seksuelle overgreb, spørger DF's Peter Skaarup. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vi er midt i endnu en #metoo-bølge, så hvorfor vil regeringen fratage danske kvinder en chance for at forsvare sig selv mod seksuelle overgreb, spørger DF's Peter Skaarup. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

I Danmark er våben over en bred kamp forbudt at besidde for alle civile danskere. Det betyder, at vi slet ikke har de mordrater og masseskyderier, vi kender fra USA. Omvendt må vi sige, at især indvandrerbanderne virker svært bevæbnede og klar til at skyde løs i tide og utide. Derfor skal vi også have mere og godt bevæbnet politi!

Men politiet kan ikke altid være der, når vi har mest brug for dem. Der sker ting i borgernes hjem, hvor politiet ikke når ud, før det er for sent. Derfor er der brug for, at helt almindelige danskere kan forsvare sig i deres hjem, hvis hjemmerøvere, voldsforbrydere eller sågar voldtægtsmænd, forsøger at trænge ind. 

Peberspray er et yderst ufarligt selvforsvarsvåben. Det er ikke dødeligt, og man får ingen kroniske skader af det i øjnene, men bliver blot blændet. Samtidig giver pebersprayen de fredelige indehavere tryghed og tro på, at de kan klare sig selv i tilfælde af overfald. Det var netop derfo,r vi i DF ønskede at give alle danskere en chance for at kunne forsvare sig i eget hjem. Vi havde ikke mindst unge, enlige kvinder i tankerne, da vi lovliggjorde ejerskab af peberspray til selvforsvar. Men også ældre der skal føle sig trygge i eget hjem.

Nu vil den socialdemokratiske regering midt i endnu en #metoo-bølge fratage danske kvinder en chance for at forsvare sig selv mod seksuelle overgreb - selvom alle og enhver ved, at banderne og andre kriminelle har alle de våben, man kan ønske sig og købe for penge. De lovlydige danskere bliver derimod nu totalt berøvet enhver chance for lovligt og humant selvforsvar, mens politiet er underbemandet og presset i bund.

Det er en dybt forkert beslutning, som desværre støttes af de røde partier med de helt forkerte argumenter. Det er en trist prioritet.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
11 kommentarer
Vis kommentarer