Lukkede kasser

Paraboler i Gellerup planen rettet mod arabiske TV stationer. Foto: Toke Hage
Paraboler i Gellerup planen rettet mod arabiske TV stationer. Foto: Toke Hage

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Historien om den somaliske kvindeklub i Vollsmose, som TV2 har besøgt, er jo skræk-eksemplet på den ikke-vestlige indvandring til Danmark.

Det er både forargeligt og oprørende, at den somaliske kvinde, der medvirker i indslaget, har været i Danmark i 19 år uden at lære dansk. Faktisk dokumenterede TV2, at ingen af de tilstedeværende medlemmer i den somaliske kvindeklub kunne tale dansk eller var i arbejde.

Det er ganske enkelt rystende og bekræfter mig i, at vi må stille helt andre og mere kontante krav til de ikke-vestlige indvandrere. Samtidig må kommunerne stramme op i deres behandling af de ikke-vestlige indvandrere – for der findes jo allerede krav om at skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at kunne modtage offentlige ydelser.

Vi må gøre op med de principper i sociallovgivningen, der siger, at alle har ret til offentlige ydelser uanset hvad. For når 70 procent af kvinderne fra Libanon, Syrien, Irak og Somalia ikke arbejder og heller ikke for manges vedkommende tilsyneladende gør sig ret store anstrengelser for at komme til det, må vi ændre de grundregler, der gør det muligt at overleve i Danmark i 18-19-20 år uden at arbejde og lære sproget.

Problemet fra Vollsmose er desværre ikke enestående. En hel del ikke-vestlige indvandrere, der egentlig ikke vil Danmark eller det danske samfund, får offentlig forsørgelse uden at yde noget til gengæld. Det går simpelthen ikke og det skal laves om – jo før jo bedre.

Vi må fortælle de modvillige indvandrere, at her i landet gælder et princip, der hedder: ”Skik følge eller land fly” – ellers lukker kassen, burde man tilføje.  

Jeg har på det seneste modtaget det ene mere groteske eksempel end det andet på mislykket integration fra både socialrådgivere og kolleger til IGU-ansatte udlændinge. Glasklare eksempler på, at hvis ikke vi begynder at stille meget kontante krav til de ikke-vestlige indvandrere og stramme op på adgangen til børnebidrag og andre ydelser, ja så bukker velfærdsstaten under. Man spørger sig selv, hvor nogle ikke-vestlige indvandrere og flygtninge tror, at kontanthjælp og integrationsydelsen kommer fra? Tror de, at der vokser penge på træerne her i Danmark?

Èn ting er sikkert: Ansvaret for integration hviler først og fremmest på de udlændinge, der kommer hertil. Det må være deres opgave at lære vores sprog, vise vilje til integration og bidrage. Længere er den ikke!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
111 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen