Op til tre gange så høj straf

DF's Peter Skaarup til Fakkeloptog i november for 5-årige Aya, som blev kørt ned af en vanvidsbilist på Frederiksberg. Nu er strafferammen forhøjet. Foto: Emil Agerskov
DF's Peter Skaarup til Fakkeloptog i november for 5-årige Aya, som blev kørt ned af en vanvidsbilist på Frederiksberg. Nu er strafferammen forhøjet. Foto: Emil Agerskov

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

For få uger siden drønede en påvirket vanvidsbilist ind i en mor og hendes femårige datter, Aya. De to slentrede ned af Peter Bangs Vej på Frederiksberg sammen. Et billede som mange nok kan genkende af en mor og datter, der går sammen.

Den lille pige med hele livet foran sig, overlevede ikke den umotiverede påkørsel af den tilsyneladende dybt hensynsløse og afstumpede vanvidsbilist, Helmi Mossa Hameed. Et dybt tragisk drab der ikke bare kunne have være undgået, men det burde have været undgået. 

For mere end halvandet år før den brutale og fatale påkørsel af lille Aya og hendes mor, begik Helmi Mossa Hameed en lignende forbrydelse, hvor han med alkohol i blodet og i alt for høj fart påkørte en bil og invaliderede en ung kvinde og fik sendt en anden ung kvinde på Rigshospitalets traumecenter med kraniebrud. Desværre betød langsommelighed hos retsvæsenet, at Helmi Mossa Hameed den 28. oktober i år stadig kunne køre frit og ustraffet rundt, hvilket altså kostede lille Aya livet. 

Derfor har vi i Dansk Folkeparti nu indgået en aftale med regeringen, der sikrer langt hårdere straffe til de vanvittige vanvidsbilister. I aftalen har det været altafgørende med hårdere straffe til vanvidsbilister. I forhold til det regeringen startede på, så har vi fundet et niveau der er tre gange så højt, og det er vi stolte af at have opnået. Vanvidsbilister er som navnet indikerer vanvittige, og de skal behandles derefter. Den her aftale er første skridt på vejen.

Jeg tror, at vi i de kommende år vil se et opgør med de lave straffe i Danmark. Herunder et opgør med den generelle modstand mod minimumsstraffe i Folketinget. Det bliver i fremtiden det eneste rigtige redskab.

Vanvidsbilisme er blevet et stigende problem, og adskillige mennesker mister livet hvert år på grund af kendte vanvidsbilister, der aldrig blev stoppet i tide. Derfor skal vi have tilført en betydelig sum penge til både politi- og anklagemyndigheden samt til domstolene. Det nytter bare ikke, at det tager to år at føre en sag mod en livsfarlig vanvidsbilist til dom. Det er ganske enkelt livsfarligt og derfor dybt uansvarligt. Endvidere skal straffene forhøjes betydeligt. Nok må være nok, nu! 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
54 kommentarer
Vis kommentarer