Radikaliserede islamister udgør en voldsom sikkerhedstrussel

Foto: Stine Tidsvilde
Foto: Stine Tidsvilde

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Frankrig og senest Østrig har oplevet forfærdelige terrorangreb de seneste uger, hvilket gør, at de to lande nu er i højeste beredskab. Den normalt meget islam-tolerante franske præsident, Macron, er sågar raget uklar med store dele af den muslimske verden for at insistere på retten til at dele Muhammed-tegninger offentligt i Frankrig - og et større opgør med ekstreme islamiske moskéer er også påbegyndt.

Østrigerne er ikke kendt for at vise Muhammed-tegninger, men også de er blevet udsat for brutale terrorangreb, og har ligeledes reageret ved at tage et opgør med de mest radikale moskéer i landet.

Men tænk gerne over følgende: Hvad er bedst: At lukke de radikaliserede og derved radikaliserende moskéer ned, inden terroren har ramt - eller først når en terrorist allerede er eksploderet i halshugninger og skyderier mod tilfældige civile?

Spørgsmålet rejser sig også i Danmark, efter at Ekstra Bladet har afsløret, at der er observeret mindst 105 mistænkte for radikalisering i de danske fængsler, der går frit rundt i det danske samfund.

Det er vanvittigt risikabelt at have mindst 105 islamister rendende frit rundt. Hvis bare en procent af dem, hvilket svarer til blot en ud af 100, taber sutten og vælger at begå terror, så oplever danskerne et nyt, uhyggeligt terrorangreb.

Tiden er derfor kommet til at få hjemsendt alle kendte islamister uden dansk statsborgerskab til deres hjemlande. De resterende må udstyres med en fodlænke og i det hele taget bringes til at forstå, at deres ideologi er udansk og uønsket, hvorfor de også meget gerne må søge til et land styret af sharialov - jo før, desto bedre.

Jeg vil nu indkalde ministeren i samråd om sagen. Vi skal have svar på, hvor de her islamister befinder sig i Danmark, hvor mange der præcis er tale om, og hvordan vi håndterer dem. Her er jeg kommet med mit bud, mens vi afventer, at ministrene kommer med deres forslag til løsninger. Sagen er for seriøs til at blive syltet!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
259 kommentarer
Vis kommentarer