Romaerne ødelægger vores byer

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Dejligt at høre, at virkeligheden har ramt Københavns Rådhus. Overborgmester Frank Jensen siger det nu klart og tydeligt:

Romaerne er et kæmpe problem.

De slår lejre rundt omkring i byens parker, på Strøget, i tunneller og nær legepladser, hvor byens børn ellers skulle kunne opholde sig sorgløst og frit. Romaerne tigger, svindler, stjæler, sviner og besørger over alt. Frank Jensen vil have handling nu.

Jeg kan ikke være mere enig.

Under Folketingets afslutningsdebat kom statsminister Lars Løkke Rasmussen så med et bud på en løsning. Straffen for utryghedsskabende tiggeri skal skærpes til 14 dages ubetinget fængsel. Det er fint nok – det støtter vi i Dansk Folkeparti. Men det er desværre langt fra nok.

Vi har foreslået, at der skal gælde omvendt bevisbyrde for romaerne, når det handler om, hvorvidt de har ret til at være her i landet. Altså om de har en gyldig grund til ophold: Et arbejde eller indskrivning på en uddannelse. Hvis det ikke er tilfældet, kan politiet så med loven i hånden sende dem ud af Danmark.

Det forslag har vi ikke kunne samle et flertal bag.

For mig at se har romaerne intet at gøre i Danmark. Hvad har de egentlig at bidrage med? Intet. Tværtimod skaber de ekstrem stor utryghed.

Senest er det kommet frem, at nogle af de kriminelle romaer kræver beskyttelsespenge af danske hjemløse. Det er altså ikke kun borgerne, turisterne og de forretningsdrivende i byerne, der bliver chikaneret og til tider bestjålet. Romaernes hærgen rammer nu også nogle af de mest de mest sårbare i vort samfund - de hjemløse. Eksemplet viser, at grænsen er nået.

Nu må vi politikere stå sammen og få løst problemet. Regeringen må vågne op til dåd og komme med flere tiltag end blot at skærpe straffen for tiggeri.

EU's åbne grænser er årsag til miseren. Romaerne kan påberåbe sig arbejdskraftens fri bevægelighed og frit rejse hertil. For at ændre på den kendsgerning, skal EU ændre reglerne i opholdsdirektivet. Det er en lang og besværlig vej, som formentlig ender i det rene ingenting.

Problemet kræver handling – ellers ødelægger vi vores store byer. Giv politiet de rigtige værktøjer, så romaerne kan sendes tilbage til det land, de kommer fra. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
158 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT