Annonce:
Annonce:

Skaarup: Udvisningsreglerne for kriminelle udlændinge skal skærpes

DF's Peter Skaarup er skuffet over, at Højesteret tidligere på året ikke udviste den kriminelle Jimmi Levakovic, der stammer fra Kroatien, og DF vil have skærpet reglerne for udvisning på den baggrund. Foto: Kristian Linnemann
DF's Peter Skaarup er skuffet over, at Højesteret tidligere på året ikke udviste den kriminelle Jimmi Levakovic, der stammer fra Kroatien, og DF vil have skærpet reglerne for udvisning på den baggrund. Foto: Kristian Linnemann
Annonce:
Følg Opinionen

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

I en ekstrem skuffende afgørelse fra Højesterets side afgjorde landets højeste domstol tidligere på året, at den vanekriminelle Jimmi Levakovics ret til familieliv vejer højere end danskernes tryghed og sikkerhed. Med det mener jeg, at Højesteret af for mig helt uforklarlige grunde har vurderet, at en kroatisk statsborger ikke må hjemsendes til et i øvrigt sikkert og fredeligt land, som titusindvis af danskere ferierer i.

Endvidere er det sådan, at flere andre vanekriminelle fra Levakovic-klanen er blevet udvist, hvorfor Jimmi Levakovic rent faktisk må formodes at have en del nær familie bosiddende i Kroatien. Men Højesterets afgørelse må vi som politikere tage til efterretning, hvor trist og uforståelig den end er.

Annonce:

Der er dog næppe nogen tvivl om, at en del af årsagen til den skuffende dom, der holder hånden over den vanekriminelle Levakovic med 22 domme bag sig, er de dynamiske fortolkninger af Menneskerettighederne, som den Europæiske Menneskerettighedsdomstol EMD, løbende afgiver. Men som dr. jur. Mads Bryde Andersen så fint har redegjort for, så er det muligt enten at tage forbehold for EMDs dynamiske fortolkninger af Menneskerettighederne eller at opsige medlemsskabet for evt. at genforhandle det, hvor Danmark så tager forbehold for de dynamiske og vidtrækkende fortolkninger, der har vanskeliggjort udvisning af kriminelle udlændinge.

Vi har i Dansk Folkeparti kæmpet en utrættelig kamp mod den danske stats (over)fortolkning af menneskerettighederne, som i mange årtier har udgjort et stadigt stigende politisk problem, fordi det har vanskeliggjort afvisning og udvisning af kriminelle udlændinge, der har påført Danmark og danskerne enormt meget skade.

Den manglende konsekvens ift. at udvise kriminelle udlændinge, er naturligvis først og fremmest en stor krænkelse af ofrene og deres pårørende og nogle gange efterladte, men det er jo også en gedigen bombe under integrationen af lovlydige udlændinge, fordi det øger mistilliden mellem de 'indfødte' danskere og indvandrere, når domstolene og tolkningerne af menneskerettighederne på den måde forhindrer udvisning af de kriminelle udlændinge.

Annonce:

Tag ikke fejl, de misforståede hensyn til de kriminelle udlændinge gavner ikke nogen i det danske samfund, men fremmer uden tvivl politikerleden og skaber dybe frustrationer i brede dele af befolkningen, hvilket kan skabe grobund for endnu dybere kløfter i det danske samfund, end den manglende integration af alt for mange indvandrere allerede har skabt.

I Dansk Folkeparti ønsker vi at modgå en yderligere polarisering af det danske samfund. Vi har ikke brug for mere splittelse, men for mere samling og harmoni. Det forudsætter bare, at vi bremser indvandringen af uintegrerbare udlændinge samt sætter turbo på hjemsendelser af de, der er kommet, men som ikke kan eller vil lade sig integrere.

Overordnet set er vi gået i gang med at ændre systemet via vores paradigmeskifte, hvilket er positivt. Men med den skuffende dom fra Højesteret in mente, så må vi nok engang tage kampen op med justitsministeren og hans ministerium, for vi har muligvis tabt et slag ift. at få definitivt strammet udvisningsreglerne, når det gælder kriminelle udlændinge.

Annonce:

Men vi har ikke tabt kampen. Det var således også bevæggrunden for, at jeg i sidste uge havde justitsminister Søren Pape (K) i samråd om den manglende udvisning af Jimmi Levakovic. Desværre gav det ikke nogen brugbare svar, hvorfor jeg blot må konstatere, at der ikke er vilje i den nuværende regering eller i oppositionen for den sags skyld til at gøre det nødvendige. De kriminelles 'ret til familieliv' vejer således langt tungere for de resterende partier i Folketinget, end de danske ofres (nuværende som fremtidige) ret til at leve et liv i fred og fordragelighed.

Både den nuværende justitsminister og den, der måtte efterfølge ham efter valget, vil igen og igen blive konfronteret med, at domstolene ikke – i hvert fald konsekvent - synes at dømme i tråd med danskernes ønske om en langt skrappere udvisningspolitik, hvilket ikke er acceptabelt. Derfor er tiden kommet til at tage det endelige opgør med konventionerne, hvilket er et af de hovedtemaer, som Dansk Folkeparti går til valg på.

Der er tydeligvis ikke flertal i det nuværende Folketing for at gøre det langt nemmere og automatisk at udvise kriminelle udlændinge, men det betyder blot, at vi Dansk Folkeparti fortsætter og øger indsatsen for at få udvist flere kriminelle udlændinge efter folketingsvalget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
92 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: