Støjberg handlede rigtigt - Mette F. gjorde ikke

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

En statsminister må ikke beordre et helt erhverv nedlagt ved at beordre alle danske mink, inklusive avlsdyrene, slagtet, uden lovgrundlag.

En regering er den udøvende magt og må kun gennemføre og eksekvere de love, som Folketinget giver den. Derfor begik Mette Frederiksen et klokkeklart grundlovsbrud, da hun beordrede alle danske mink nedslagtet - og det endda efter, at regeringens koordinationsudvalg, som hun sidder i spidsen for - havde drøftet det manglende lovgrundlag.

Den nedsatte og heldigvis hurtigt arbejdende Granskningskommission skal nok få klarlagt dette, hvorefter statsministeren må stilles til ansvar og tage sit ansvar.

Da den daværende integrationsminister, Inger Støjberg, bliver klar over, at adskillige muslimske mænd bor med piger under 18 år og i nogle tilfældepiger under 15 på danske asylcentrene, gør hun det eneste rigtige og beder myndighederne skille pigerne fra mændene.

Man kan jo i sagens natur ikke være gift som barn med en voksen uden et kongebrev. De unge piger må alle antages at være gift efter sharialov, der jo ikke er gældende lov i Danmark. Derfor finder vi i DF Inger Støjbergs daværende instruks helt rigtig.

Mette Frederiksen nedlagde egenhændigt og uden det nødvendige lovgrundlag hele minkerhvervet til en pris på et tocifret milliardbeløb - ikke midlertidigt, men permanent - da alle mink med politiets og militærets aktive hjælp blev nedslagtet.

Inger Støjberg adskilte med sin instruks midlertidigt nogle mænd, der i DFs optik ingen ret burde have til at opholde sig i Danmark - midlertidigt fra nogle barnebrude.

Det var dog på ingen måde en definitiv og irreversibel beslutning. Derfor kan de to sager ikke meningsfuldt sammenlignes. Vi afventer i DF med tålmodighed statsministerens uundgåelige ansvarspådragelse i minkskandalen, når granskningskommissionen har færdiggjort sit arbejde.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
95 kommentarer
Vis kommentarer