'Tag bilerne fra dem! Konfiskér dem'

'Jeg er simpelt hen pinligt berørt over det. Frygten for, at en vanvidsbilist med 200 kilometer i timen i Øresundstunnellen skrider ud, rammer tre-fire andre biler, ruller rundt og antænder en større brand nede i røret midtvejs mellem København og Malmø er slem,' skriver Peter Skaarup om unge, der kører ræs på lande- og motorveje. POLFOTO
'Jeg er simpelt hen pinligt berørt over det. Frygten for, at en vanvidsbilist med 200 kilometer i timen i Øresundstunnellen skrider ud, rammer tre-fire andre biler, ruller rundt og antænder en større brand nede i røret midtvejs mellem København og Malmø er slem,' skriver Peter Skaarup om unge, der kører ræs på lande- og motorveje. POLFOTO

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Der blev da også kørt stærkt, da jeg var dreng og ung i Jylland. 'Jyder gir den gas, når der er plads,' lød det i nogle aviser.

Men det var stærkt som i, at man overskred hastighedsgrænserne, der dengang var 80 på landeveje og kun 100 på motorveje, med nogle kilometer mere i timen. Måske kørte man 120, når det gik mest festligt til.

Måske tog nogle et sving ude på landet med lige lidt mere fart end vejen egnede sig til og fartgrænserne tillod. Det var slemt nok! Mange døde i trafikken og 'Giv tid'-kampagner med hjerter i træerne alle vegne hørte til blandt de faste, formanende kampagne-indslag.

Det, vi oplever rundt i landet nu, med vanvidsbilister, der sætter farten op til 200 kilometer i timen med én hånd på rattet, mens de filmer speedometeret med mobilen i den anden hånd, som DR.dk beskriver tirsdag, er vanvid med vanvid på.

Det er i sig selv vanvittigt at køre så stærkt på nogen-som-helst vej i Danmark. Oven i det er det komplet vanvid at filme det.

Hertil kommer, at én hånd på rattet generelt er en for lidt, og i alle tilfælde er det ved høj fart.

Jeg er simpelt hen pinligt berørt over det. Frygten for, at en vanvidsbilist med 200 kilometer i timen i Øresundstunnellen skrider ud, rammer tre-fire andre biler, ruller rundt og antænder en større brand nede i røret midtvejs mellem København og Malmø er slem nok! Skidt endda med farttossen selv og hans eventuelle død, han er selv ansvarlig for sin egen ulykke.

Men alle dem, der rammes af det der drengerøvsflip med 'need for speed' både direkte og indirekte ved sådan en ulykke er ubærligt.

Det er ikke længe siden, at en sagesløs betjent på vej på arbejde, blev slået ihjel af en vanvidsbilist i København. Den slags skal gøre indtryk. Den slags skal føre til politisk handling.

I flere år har Københavns Politi haft det som fokusområde at gøre op med vanvidsbilister. Det har ikke hjulpet meget. Det er kun blevet værre. Og siden betjentens meningsløse død i sommer har forskellige medier intenst beskrevet det omsiggribende fænomen, hvor senest DR Nyheder på få dage har fundet 50 videoer, lagt op af farttosserne selv.

For snart 35 år siden gik filmen 'TopGun' sin sejrsgang i biografer i hele verden. Jagerpiloterne var blandt de dygtigste i verden. En superfilm for os drengerøve. Piloterne havde en fast vending: 'I feel the need! The need for speed!' Vi hujede og klappede. Sådan!

I jagerfly. I luften over Miramar i Californien. I kamp. Sgu da ikke på en dansk landevej, midt i en storby eller i en tunnel under Øresund! Der er sket et kedeligt skred i værdier og attitude. Jeg har i årevis været retsordfører for Dansk Folkeparti. Vi har utrætteligt kæmpet for både strengere straffe og mere politi.

Evig og altid skal jeg høre på tekniske indvendinger og juridiske snørklerier. Vi kan ikke dit eller dat. Nu siger jeg: Så må vi ændre i lovene. Det er derfor, vi er her! Vi skal som lovgivere i Folketinget give love, der er tidssvarende og bidrager til løsninger af de udfordringer, der er.

Da jeg var dreng var det ikke vanvidsbilister, men for høj fart på for dårlige veje. I dag er det tosser, der med 'fuck jer alle sammen'-attitude i for store biler tyranniserer os alle sammen.

Tag bilerne fra dem! Konfiskér dem. Også selv om de er lejede, leasede eller lånte. Smid føreren i spjældet. Længe! Justitsminister Nick Hækkerup – kom i gang. DF er helt klar til at bakke op. Men der skal ske noget nu. Ikke mere snak!

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
187 kommentarer
Vis kommentarer