Terrorsagen: Udvis hele flokken

Politiet undersøger en adresse i Gersagerparken i Greve, en af beboelserne, hvor man har anholdt mistænkte i terrorsagen. Foto: Kenneth Meyer
Politiet undersøger en adresse i Gersagerparken i Greve, en af beboelserne, hvor man har anholdt mistænkte i terrorsagen. Foto: Kenneth Meyer

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Den landsdækkende terrorsag for et par uger siden, hvor 22 personer blev anholdt efter en nøje koordineret politioperation på 20 adresser i 7 politikredse i hele landet, har chokeret mange.

For mig er sagen klar: Når herboende personer af udenlandsk herkomst truer Danmark og borgerne her i landet med terror, skal de udvises og det hele bundtet.

Sagen har med god grund rystet de fleste danskere og i al fald sendt chokbølger gennem Christiansborg og den stadig relativt nye regering. Dansk politi og PET har samarbejdet i denne omfattende sag, hvor vi ved, at der kører flere sager parallelt.

Der er fokus på en gruppe terroranklagede, der har forsøgt at anskaffe sig pistoler, lyddæmpere og ammunition, mens en anden gruppe er anklaget for at forsøge at anskaffe sig sprængstoffer - angiveligt det såkaldte TACP-sprængstof, som ofte er blevet anvendt til terrorbomber.

I alt er otte personer fortsat varetægtsfængslede. De er samtidigt sigtet for at have forsøgt at skaffe sig disse våben til brug for en eller flere terrorhandlinger.

Vi har altså at gøre med en voldsom stor sag, hvor man kan regne ud, at de eller det planlagte terrorangreb ville ende i en eller flere aktioner med brug af både sprængstoffer og skydevåben, hvis politiets sigtelser holder vand.

Det kunne i sagens natur have ført til store tab af menneskeliv, hvis terrorangrebet var blevet gennemført efter planen. Samtidig viser det sig, at mindst en af de anklagede - ikke så overraskende, kan man da mene - har tætte forbindelser til kendte syrienskrigere, mens en anden er sigtet for at have forsøgt at overføre penge til Islamisk Stat.

Hvis vi ikke griber ind nu, kan det ende helt galt

Jeg tror alle danskere ved, hvor de har Dansk Folkeparti, idet vi har et stærkt ønske om at sætte en prop i indvandringen fra Mellemøsten og hjælpe uintegrerbare forhenværende flygtninge samt migranter med at vende tilbage til deres hjemlande hurtigst muligt.

Lige nu og her er det mest akutte indgreb, at vi skal have gjort op med de ekstreme islamistiske miljøer, der rent ud sagt radikaliserer unge og nemt påvirkelige sjæle.

Vi skal med andre ord slå benhårdt ned på islamisterne, der skal fængsles og udvises for at bedrive terror-fremmende aktiviteter. Det skal stoppes lige nu og her! Og regeringen må svare på, hvor mange af bagmændene bag planerne om terror, der er danske statsborgere, og hvor mange der ikke er. Det spørgsmål har jeg bedt regeringen svare på i Folketinget.

Man kan frygte, at nogle af dem har dansk statsborgerskab, selvom de helt åbenlyst ikke er at betragte som 'danske' på nogen som helst meningsfyldt måde. Det er endnu en god grund til at lytte til Dansk Folkepartis gentagne advarsler om, at vi uddeler alt for mange danske statsborgerskaber til mennesker, der slet ikke bør være her i landet.

Uanset det er der mulighed i lovgivningen for at fratage danske statsborgere deres statsborgerskab i tilfælde af terror. Og den skal vi benytte i denne sag. Vi skal ikke have folk boende her i landet, der vil os det ondt. Ud af vagten med dem – hellere i dag end i morgen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
113 kommentarer
Vis kommentarer