Tiden er kommet til et burka-forbud for kvindernes skyld

Foto: AP/Boris Roessler
Foto: AP/Boris Roessler

Der pågår en løbende diskussion om det rimelige i at indføre et forbud mod brug af burka og niqab i det danske samfund.

I Dansk Folkeparti har vi længe ønsket et forbud til fordel for de underkuede muslimske kvinder i det danske samfund. Og også til fordel for de unge piger, der hidtil er gået fri for heldækkende burkaer. Vi kan nemlig ikke forsvare, at man i det danske samfund kan have borgere gående rundt uden en egentlig identitet. Kvinder, som ikke kan identificeres og kommes i kontakt med i gængs forstand.

Hele argumentationen for kvinders tildækning er i forvejen mærkværdig og undertrykkende i sin grundpræmis. For mig at se må og bør en fri kvinde gå klædt, som hun lyster. Skulle det virkelig genere en muslimsk mand, må det være hans sag at søge hjælp for sin besiddertrang og jalousi. Det er absurd, at kvinder skal lade sig tildække på grund af nogle mænds holdning til kvinders påklædning og fremtoning.

Fuld tildækning af en kvinde er et overgreb og dybt umyndiggørende.

Når en kvinde er tildækket fra top til tå, virker hun spøgelsesagtig utilgængelig for kommunikation og almindelig social omgang. Det kan virke både skræmmende og på sin vis intimiderende, når et menneske er dækket til - sågar for øjnene. I en terrortid udgør det desuden en sikkerhedsrisiko, når det ikke umiddelbart er muligt at identificere en person. Dertil kan lægges, at det ødelægger undervisningssituationen på grund af manglende øjenkontakt med underviseren, og det forhindrer kvinder i at få et job og blive integreret i det danske samfund. Det skaber med andre ord grobunden for total isolation fra det danske samfund og andre mennesker i al almindelighed.

Det er på en og samme tid både udansk og umenneskeligt!

Signalerne er ikke til at tage fejl af. Når parallelsamfund øger indhylningsgraden, vender de ryggen til det danske samfund. Budskabet bliver derfor, at de kun vil være her på egne betingelser, som er, at de danske skatteydere betaler gildet, mens man selv opbygger uigennemtrængelige parallelsamfund. Det er naturligvis dybt beskæmmende og helt uacceptabelt. Vejen til integration i det danske samfund går gennem åbenhed, deltagelse og engagement.

Det er glædeligt, at der ser ud til at være stigende forståelse for den åbenlyse sammenhæng. Men der skal mere til, nemlig en reel beslutning om et forbud mod burkaer her i landet. Hellere i dag end i morgen! Min opfordring til de andre partier i Folketinget er, at når DF fremsætter forslaget i folketingssalen igen, så tryk på de grønne ja-knapper, så forbuddet kan blive til virkelighed.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn og efternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen