Annonce:
Annonce:

Vi skal give en hånd til sundhedsvæsnet

Annonce:
Følg Opinionen

Peter Skaarup. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, skriver om politik og samfund.

Der er næppe noget i tilværelsen, der er vigtigere end et godt helbred. Det er således også en høj prioritet for Dansk Folkeparti at få tilført flere ressourcer til det danske sundhedsvæsen.

Det skal der være råd til – så enkelt kan det siges.

Desværre er der ikke flertal for at droppe den såkaldte grønthøster i sundhedsvæsenet, der årligt skærer to procent i budgetterne. Det ønsker DF at gøre op med, selv om vi anerkender, at teknologiske landvindinger kan føre til besparelser. For det er i den optik afgørende at gøre sig klart, at de teknologiske kvantespring inden for sundhedsvæsenet ofte koster mange penge at anskaffe sig:

Nye strålekanoner til kræftpatienter, nye smarte supersygehuse med det bedste udstyr, og ikke mindst bedre, men ofte også dyr medicin.

Annonce:

Det er derfor nødvendigt at få tilført sundhedsvæsenet flere penge. Også al den stund, at antallet af ældre, der behøver sundhedsvæsenet, er stigende. Men også fordi de nye teknologiske fremskridt giver mulighed for at helbrede mange flere mennesker og give dem en god og værdig tilværelse.

Jeg tror, de fleste danskere på et eller andet tidspunkt har været i kontakt med sundhedsvæsenet og ved selvsyn oplevet, hvor travlt mange læger, sygeplejersker og jordemødre har. Jeg er i al fald ikke et splitsekund i tvivl om, at de fleste ansatte virkelig knokler. I skrivende stund er jordemødrenes fagforening ude at råbe vagt i gevær på vegne af vores samfunds måske mest sårbare gruppe, nemlig de nyfødte og ja sågar endnu ufødte små væsner.

Annonce:

Jeg mener, det er en indlysende god investering, når vi poster flere penge i et bedre arbejdsmiljø for de ansatte, flere sengepladser til patienterne og mere tid til omsorg og pleje. For i takt med, at arbejdsmiljøet bliver bedre, bliver operationer og helingsprocesserne bedre. Og i takt med, at medicin og udstyr bliver bedre, så bliver patienterne hurtigere raske, og vi kommer ind i en god gænge med kortere og færre indlæggelser.

Kvaliteten vil stige, så det hele glider bedre og mere smertefrit. Langt færre ansatte må lægge sig syge på grund af travlhed og stress. Samtidig vil de bedre behandlede patienter komme hurtigere hjem i egen bolig og tilbage på jobbet. Så en betydelig del af de penge, vi kanaliserer over i sundhedsvæsenet, faktisk vil komme tilbage til statskassen i form af øgede skatteindtægter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
12 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: