Åh nej, de er tilbage

'Når Mette Frederiksen toner frem om corona er det for at bære yderligere til fortællingen om landsmoderen,' skriver Poul Madsen. Foto: Jonas Olufson
'Når Mette Frederiksen toner frem om corona er det for at bære yderligere til fortællingen om landsmoderen,' skriver Poul Madsen. Foto: Jonas Olufson
Følg Opinionen

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Åh nej. Vi er tilbage ved corona pressemøderne. Onsdag formiddag var hele styrken igen samlet på scenen: Mette Frederiksen, let hostende, Magnus ’DJ’ Heunicke, tydeligvis opløftet af sin succes som DJ på Folkemødet, Søren Brostrøm med knivskarpe pressefolder, selv efter at have sovet i telt på Folkemødet og så ham den nye fra Statens Seruminstitut, som ingen kan huske navnet på.

’Det er længe siden, vi sidst har holdt corona pressemøde’, indledte Mette Frederiksen, og ’godt for det’ tilføjede hun.

Men her 22.juni går den altså ikke mere, må vi forstå. Nu er Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne nødt til igen at holde pressemøde. Der må være noget virkeligt vigtigt at fortælle, for hvorfor ellers forstyrre og oprøre danskerne her lige før sommerferien?

Men det er der ikke. Det nye er, at vi har fået en ny variant. Det har vi fået mange gange før. Den nye hedder BA et eller andet og er en undervariant af omnikron. Og som de tidligere undervarianter og alle dem, der sikkert kommer de kommende måneder, er BA.5 ikke farlig.

Men tankegangen hos Mette Frederiksen og hendes spin hold er åbenlyst, at der ikke er nogen grund til at forpasse en lejlighed til at vise handlekraft, når corona tallene er stigende.

Timingen er perfekt. Der er kun en uge til, at Mink kommissionens rapport kommer, og selvom ingen i offentligheden ved, hvor meget den belaster Mette Frederiksen, så er det svært at forestille sig, at hun bare går glat igennem. Så selvfølgelig benytter Mette Frederiksen enhver lejlighed til at spille sit stærkeste kort: corona-handlekraft.

Det er her hun har høstet mest popularitet, og politik handler på ingen måde om jura, men om vi, der skal vælge politikerne, kan lide dem eller ej.

Og de fleste danskere har respekt for Mette Frederiksens corona indsats. Dog er der en stor sort plet: mink. Men spinfolkets fortælling om landsmoderen Mette Frederiksen, der ’bragte os danskere sikkert gennem corona’ hænger ved trods mink og Mette Frederiksen absurde ansvarsforflygtigelse i den sag.

Så når Mette Frederiksen toner frem om corona er det for at bære yderligere til fortællingen om landsmoderen og fylde mere i den vægtskål, der skal opveje den upopulære mink likvidering.

Pressemødet var absurd politisk teater, fordi Mette Frederiksen gjorde utroligt meget ud af at fortælle, at der i virkeligheden ikke er ret meget nyt at fortælle, fordi ’vi har styr på det’. Strategien er lagt, og som altid når Mette Frederiksen skal fortælle om sin egne handlinger, så ’fungerer’ strategien. Vi skal altså overhovedet ikke være bange.

Det eneste nye var sådan set at alle os over 50 til efteråret vil blive tilbudt et fjerde stik. Det kunne man have fortalt på tre linjer i en pressemeddelelse. Men lejligheden var simpelthen for god til ikke at udnytte den minimale stigning i en ny, ufarlig coronavariant.

Politik er skuespil.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
487 kommentarer
Vis kommentarer
Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind