Danmarks mest forsigtige mand

Hvorfor blive ved med test, spørger Poul Madsen. 'Selv ikke Danmarks mest pessimistiske virolog, Allan Randrup Thomsen (billedet, red.), forudser nye skrækscenarier lige rundt om hjørnet,' skriver Madsen. Foto: Jonas Olufson
Hvorfor blive ved med test, spørger Poul Madsen. 'Selv ikke Danmarks mest pessimistiske virolog, Allan Randrup Thomsen (billedet, red.), forudser nye skrækscenarier lige rundt om hjørnet,' skriver Madsen. Foto: Jonas Olufson
Følg Opinionen

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Jeg forstår det ikke. Hvorfor er det vi stadig tester op mod en halv million danskere for corona hver eneste dag?

Selv ikke Danmarks mest pessimistiske virolog, Allan Randrup Thomsen, forudser nye skrækscenarier lige rundt om hjørnet, tværtimod mener han, denne bølge af corona er afsluttet om 6 uger. Alligevel fortsætter vi som vanvittige med pcr- og kviktests, hvilket koster en formue hver eneste dag.

Prisen pr test er mellem 100 og 200 kr, så lad os bare sige 150 kr., dvs 75 mill. kr. om dagen, godt 500 mill. kr pr uge og altså 3 milliarder kr. i løbet af de næste 6 uger indtil vi når til det punkt, hvor Danmarks mest forsigtige mand, Allan Randrup Thomsen, forudser at corona epidemien er slut. Og han er ikke den eneste.

Hvis det handlede om at beskytte andre mod omikron corona-varianten, så kunne jeg måske forstå det. Men det gør det ikke. Vi har tværtimod fået at vide, at vi alle må indstille os på at få omikron, og at det sådan set er ganske godt med en hurtig udbredelse, for så opnår vi hurtigere flok immunitet.

Jeg venter stadig på omikron, mens stort set alle, jeg har været sammen med de sidste uger er testet positive, umiddelbart efter vi var sammen. Mange er børn, og de er overhovedet ikke syge. Deres forældre har lette influenza symptomer. Ikke nær så slemt som de influenza epidemier, vi har været vant til før corona, og som ingen tog notits af.

Jeg har simpelthen ikke hørt om nogen, der er blevet rigtigt syge. Jeg ved godt, de findes, men tror dog så meget på myndighederne, når de forsikrer, at vi ikke har et reelt problem med omikron. Hospitalerne er ikke overbelastede og ikke i nærheden af at nå kapacitets grænserne.

Men det er vi åbenbart helt upåvirkede af. Vi tester videre som vanvittige og brænder nye milliarder af, der lægger sig oveni alle de andre milliarder, vi allerede har brugt på corona. Før vi er færdige, har vi brugt lige så meget på at teste for corona, som det kostede at bygge Storebæltsbroen. Hvorfor er der ikke en eneste politiker, der siger: 'Nu må det være nok. Vi har styr på det.'

Vi ved jo godt, hvor regningen bliver sendt hen, nemlig tilbage til os skatteydere. Men vi kan ikke betale for alt hele tiden. Derfor må vi prioritere. Og jeg vil hellere have grøn omstilling og tilskud til de eksploderende elregninger end endeløse tests. Nu skaber man i ugevis en masse forvirring og nye problemer for tusindvis af familier, der skal gå i isolation uden at være syge.

Det holder jo ikke.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
217 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+