Et indhegnet Danmark

Integrationsminister Mattias Tesfaye ligner en kopi af forgængeren på posten,  Inger Støjberg, skriver Poul Madsen. Foto: Liselotte Sabroe
Integrationsminister Mattias Tesfaye ligner en kopi af forgængeren på posten,  Inger Støjberg, skriver Poul Madsen. Foto: Liselotte Sabroe

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Når du står med et kopiur i hånden i Thailand og spørger gadesælgeren, om det er et ægte Rolex, så siger han altid: ’Same, same, but different’ – ’det samme, men forskelligt’.

Sådan er det også med Integrationsminister Mattias Tesfaye. ’Same, same, but different’. Han ligner en kopi af forgængeren på posten,  Inger Støjberg.

Begges mål er at holde flygtninge ude af Danmark, fordi det åbenlyst er det, flertallet af os danskere vil have. Derfor kan Støjberg og Tesfaye med nogen ret sige, at de bare gør alt det ubehagelige arbejde, som flertallet ønsker.

Inger Støjberg lignede ligefrem en, der nød at være hård og ubarmhjertig. Med glade øjne fejrede hun flygtninge stramninger med kage og smurte lige lidt ekstra nedrigheder på, når hun forklarede offentligheden nødvendigheden af stramningerne. Internt i ministeriet tromlede hun al modstand, og derfor er hun endt i Rigsretten.

Mattias Tesfaye ser mere beklemt ud. Øjnene er trætte, men indholdet det samme som forgængerens.

Faktisk er der færre ord og meget mere handling over Tesfaye. Han har allerede undersøgt muligheden for at deportere alle, der vil søge asyl i Danmark til et af Afrikas værste lande Rwanda. Da Støjberg var integrationsminister blev det ved snakken og nedrighederne.

Tesfaye har også allerede sendt dansk pigtråd til Litauen, så de kan opføre et 508 km langt hegn mod Hviderusland for at holde flygtninge ude af EU. Og til en anden EU yderpost, Grækenland, er der millioner på vej, hvilket Tesfaye fortalte den græske integrationsminister, da han besøgte Danmark torsdag.

For Tesfaye handler det om at bygge en mur rundt om EU, så alle os der har lov til at værre indenfor muren, kan bevæge os frit rundt uden at bliver generet af flygtninge.  

Det lyder barsk og er det, men det er svært at bebrejde Tesfaye. For hvad skulle han ellers gøre ? Det er kun på venstrefløjen og hos de radikale, at man stadig tror, at danskernes solidaritet rækker længere end til Padborg og den dansk-tyske grænse.

Et hegn rundt om Europa løser ikke verdens fattigdomsproblem, men det hjælper os, for det vil stoppe langt de fleste flygtninge. Deres liv bliver kun værre med et hegn, men vi ser det ikke.

Det eneste, vi kan glæde os over, er, at Matthias Tesfaye i det mindste ikke ser ud, som om han synes, det er sjovt at sende flygtninge tilbage i håbløsheden. Så på det punkt er han ikke en kopi af sin forgænger.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
495 kommentarer
Vis kommentarer