Frygten holdes kørende

' Corona har gjort os bange, og Mette Frederiksen og hendes håndgangne mænd og kvinder har hjulpet frygten godt på vej,' skriver Poul Madsen. Foto: Rodrigo Urzagasti/Ritzau Scanpix
' Corona har gjort os bange, og Mette Frederiksen og hendes håndgangne mænd og kvinder har hjulpet frygten godt på vej,' skriver Poul Madsen. Foto: Rodrigo Urzagasti/Ritzau Scanpix

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Hver dag kl.14 går danske medier amok i 'Breaking'. Det bimler og bamler med gule bjælker, selvom der i virkeligheden intet nyt er at fortælle. Det er blot de daglige corona tal, der offentliggøres, og de har nu i måneder ligget på samme konstante niveau, hvilket er ualmindelig lavt.

Men corona har forandret vores måde at tænke på, ikke kun i medierne, men helt generelt blandt alle danskere. Corona har gjort os bange, og Mette Frederiksen og hendes håndgangne mænd og kvinder har hjulpet frygten godt på vej.

Der var en politisk fordel i at gøre os bange. Corona var anderledes og mere smitsom end en almindelig influenza, men den blev håndteret og italesat, som om den ville slå os alle ihjel. Det kommer vi nu til at bøde for i generationer, fordi ingen politiker, der gerne vil genvælges, tør ignorere den folkestemning, der er skabt omkring corona.

Det vil sige at enhver fremtidig infektions sygdom skal behandles og vaccineres, som om den stod til at udrydde hele menneskeheden. Derfor foreslår Sundhedsstyrelsen nu, at børn på 2 til 6 år bør vaccineres, ikke mod corona, men almindelig influenza. Det er jo absurd, ikke mindst set i lyset af, at vi nu i to år har fået at vide at corona er langt værre end influenza. Men nu er selv den almindelige og gammelkendte influenza blevet et problem.

Jeg er egentlig ikke overrasket, set i lyset af den måde, der er blevet argumenteret på de seneste år. 'Hvem vil du først slå ihjel’, er enhver kritik af den danske corona håndtering blevet mødt med. Jeg har selv oplevet det, når jeg spagfærdigt spurgte, om det virkelig kunne være rigtigt, at hele det danske samfund og sundhedsvæsen skulle omstilles til corona, og alle andre sygdomme skulle vente til corona var under kontrol.

Nu er corona under kontrol, men medierne fortsætter ufortrødent med at sprede frygt. I går var der to flere indlagte med corona. Det var en del af den gule breaking, ingen skrev om, at der formentlig var 50 gange så mange ny indlagte med kræft. Men kræft sælger ikke, det er bare hverdags problemer. Noget vi alle frygter, men uden breaking potentiale, for problemet er jo lige så stort i morgen og uden medie og politisk fokus, fordi der ikke er en vaccine, som med et trylleslag kan ændre tingene som med corona.

Alt imens fortsætter vi testvanviddet, nu på nedsat niveau, men vi har også allerede brugt alt for mange penge. Alene PCR-testene har indtil videre kostet 6 milliarder kr. Her er hverken medregnet kviktest eller vaccine. Tænk, hvor meget kræftforskning vi kunne have fået for de penge, men det er der ingen, der tænker på. Kræft må gerne koste liv, men ikke corona.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
180 kommentarer
Vis kommentarer